Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

VIDEO ako zo strašného sna: Úbohý muž je celý život zavretý v klietke

Muž je už viac ako 40 rokov zavretý v klietke Zobraziť galériu (7)
Muž je už viac ako 40 rokov zavretý v klietke (Zdroj: www.mirror.co.uk)

ČÍNA – Hôzostrašnú časť rozprávky O medovníkovej chalúpke pripomína život Číňana, ktorý žije zavretý v klietke. Ten však nemá po 40-ich rokoch v domácom väzení na rozprávkový happyend ani najmenšiu šancu.

Peng Weiqing utrpel v ranom detstve po vysokej horúčke poškodenie mozgu, ktoré viedlo k ťažkým epileptickým záchvatom. Ako 6-ročného ho preto matka Peng Waimei zavrela do klietky a nikdy viac ho nepustila. Vraj pre vlastnú ochranu: „Nedokáže sa kontrolovať. Keď bol malý, dosť často sa porezal nožom alebo úlomkami skla. Dokonca aj keď chodil, nádle padal a do krvi si poranil tvár,“ hovorí.

Muž je už viac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: www.mirror.co.uk)

Z obáv, že by si mohol ublížiť tak, že by nemali na zaplatenie liečby, Waimein manžel skonštruoval Pengovi niekoľko klietok. Ako chlapec rástol, postupne sa zväčšovalo aj jeho väzenie.

Muž je už viac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: www.mirror.co.uk)

Dnes má už 48 rokov a zavretý je takmer celý život. Nevlastný otec je mŕtvy a matka má 80 rokov. Čo s ním bude po jej smrti? To iste úbohý muž netuší. Peng Waimei však dúfa, že po zverejnení videa sa nájde niekto, kto sa oňho postará. „Hoci asi nepozná význam slova ´matka´, je to moje 48-ročné dieťa,“ dodáva zúfalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu