Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragický osud trojčiat: Už nikdy nebudú spolu!

Jedno z trojčiatok takmer zabilo druhé Zobraziť galériu (14)
Jedno z trojčiatok takmer zabilo druhé (Zdroj: mirror.co.uk)

LIVERPOOL – Súrodencov, ktorí boli spolu od splodenia, spája obvykle mimoriadne silné puto. Do života britských trojčiat však zasiahla tragédia, ktorá potvrdila, že aj to sa môže roztrhnúť.

Zvárač Chris Defreitas (47) bol donedávna pyšným otcom troch dievčat, Gillian, Louise a Kerry (25). Trojčatá síce v dvoch rokoch opustila matka, no plnohodnotne ju nahradila nová otcova manželka Catherine. „Ako deti boli neoddeliteľné. Obliekali sme ich rovnako – boli ako tri hrášky v struku. Pamätám si, že raz som ich chcel presvedčiť, aby sa prihlásili do súťaže krásy, ale oni nesúhlasili. Bol som si istý, že by vyhrali.“ Chris si predstavoval, že čokoľvek im život prinesie, sestry zostanú spolu.

Tragický osud trojčiat: Už
Zobraziť galériu (14)

Všetko bolo v poriadku až do osudnej noci 30. apríla. Defreitasovi na dvere zaklopali policajti a oznámili, že Louise sa vážne zranila pri nehode. Okamžite sa vybral do nemocnice, kde práve jeho dcéru odvážali na operačnú sálu. Lekári mu povedali, že mladá žena má len malú šancu prežiť a otcovi radili, aby ju pobozkal na rozlúčku.

Louise Defreitas Velloza mala zlomené stavce a rebrá, prepichnuté pľúca a poškodenú miechu. Tri dni ležala v kóme, napokon sa ju však podarilo zachrániť. Zostala však pripútaná na invalidný vozík a domov do Liverpoolu sa dostala až po piatich mesiacoch.

Jedno z trojčiat takmer
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: mirror.co.uk, dailymail.co.uk, facebook)

Nočná mora milujúceho otca sa tým však neskončila. Strašné muky sa zmenili v úplný horor, keď zistil, že za „nehodu“ je zodpovedné ďalšie z trojčiat, dcéra Gillian. Minulý týždeň ju súd poslal na osem a pol roka do väzenia za to, že svoju sestru vyhodila z okna na druhom poschodí z výšky viac ako 7,5 metra.

Proces pre rodičov nebol ľahký. Nielenže stála na každej strane jedna ich dcéra, naviac museli sledovať záznam z priemyselnej kamery. Videli, ako Gillian udrela a potlačila Louise do chodby v ubytovni pre bezdomovcov, kde bývali. Ďalších sedem minút kamera nezaznamenala, ale ďalej film ukázal Louisin strašný pád. Zamestnanci ubytovne počuli asi o 22:25 hod. vonku buchnutie a našli jej telo tvárou dolu na kovovej mreži. O pár sekúnd sa z budovy vynorila Gillian a držala Louisinu ruku až do príchodu sanitky.

Jedno z trojčiat takmer
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: mirror.co.uk, dailymail.co.uk, facebook)

Na súde Gillian najskôr tvrdila, že v miestnosti nebola, no neskôr sa priznala a tvrdila, že sestre nechcela ublížiť: "Myšlienka na to, ako som ublížila sestre, ma ničí každú sekundu života.“ Sudkyňa však tieto slová popísala ako „vypočítavé“ a aj otec sa hlasom plným bolesti zveruje, že neverí ľútosti svojej dcéry. „Gillian napísala Louise pred súdom, že jej je to ľúto, ale na súde vyzerala, že sa jej to ani netýka. Naozaj si nemyslím, že jej na tom záleží, a to sa len ťažko prijíma.“

Jedno z trojčiat takmer
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: mirror.co.uk, dailymail.co.uk, facebook)

Preto rodičia Chris a Catherine teraz urobili rozhodnutie, ktoré im zlomilo srdce – Gillian navždy zo svojich životov vykázali. Podľa otca rozhodnutie otočiť sa k dcére chrbtom ho úplne zničilo. Vždy bude v našej rodine diera, kde by mala byť Gillian,“ hovorí. „Pre mňa bude vždy mojím malým dievčatkom s krivým úsmevom, ale museli sme si nad ňou umyť ruky.“ Svoje rozhodnutie nezmení. „Ak niekedy myslím na to, že by sme sa v budúcnosti kontaktovali, jeden pohľad na Louise posilní moje odhodlanie,“ tvrdí. „Pre to, čo urobila, neexistuje ospravedlnenie. Nedokážem uveriť, že sa to stalo. Jedno z mojich trojčiat je zodpovedné za to, že ďalšie strávi život na vozíku.“

Jedno z trojčiat takmer
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: mirror.co.uk, dailymail.co.uk, facebook)

Ako si Chris spomína, v škole sa k dievčatám správali ako k jednej. „Myslím, že to viedlo k žiarlivosti medzi nimi a veľa súťažili.“ Práve táto rivalita zrejme viedla v puberte k problémom. Začali sa ulievať a utekať z domu. „Naozaj neviem, čo spôsobilo, že zišli z cesty,“ hovorí Defreitas a dodáva, že nakoniec najväčšie rebelky Gillian a Kerry vyhodili z domu. Bez sestier pracovala Louise na sľubnej kariére futbalistky, no keď ju prepustili z FC Everton, padla aj ona na šikmú plochu. Začala piť, prišla o byt a vtedy sa obrátila s prosbou o pomoc na sestru Gillian. Začali spolu bývať v ubytovni v Anfielde a „obidve si chceli konečne dať život do poriadku,“ ako hovorí Gillian.

Namiesto toho však vzplanuli vášne s tragickými následkami. Louise si na útok nepamätá, ale nehoda ju nezlomila a plánuje trénovať futbal telesne postihnutých. „Nezrútila som sa. Musíte sa vyrovnať s tým, čo život prináša.“ Smutne však dodáva: "Nemám cit od pása nadol, takže potrebujem pomoc s úplne všetkým. Po zvyšok života budem potrebovať katéter a budú mi musieť vymienať vrecká. Stratila som svoju dôstojnosť i nezávislosť.“

Jedno z trojčiat takmer
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: mirror.co.uk, dailymail.co.uk, facebook)

Aj preto sú rodičia na dcéru, ktorá tak veľmi ublížila sestre, takí tvrdí. „Samozrejme sa budem navždy o Gillian báť a dúfam, že sa dostane do správnych koľají – ale bude to musieť urobiť bezo mňa a Cathy. My s ňou nebudeme mať nič do činenia,“ tvrdí otec a matka dodáva: „Čo Gillian urobila, bolo zlé. Ak by zajtra zaklopala na naše dvere, zabuchla by som ich.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu