Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tvrdý VIDEO odkaz falošnému tlmočníkovi: Aj škôlkari to dokážu lepšie ako on!

Škôlkari to natreli falošnému tlmočníkovi
Škôlkari to natreli falošnému tlmočníkovi (Zdroj: YouTube)

LOS ANGELES - Tí mu to ale ukázali! Po tom, čo svet šokovala správa o falošnom tlmočníkovi, ktorý "ukazoval nezmysly" počas oficiálnych prejavov na poslednej rozlúčke s Nelsonom Mandelom, sa na jeho osobu spustila spŕška kritiky. Falošným výstupom urazil ako skutočných tlmočníkov, tak aj hluchonemých a tí mu to dali aj patrične pocítiť. Na internete sa ešte v deň, keď škandál prepukol, objavilo rozkošné video, na ktorom malí škôlkari prekladajú nepočujúcim rodičom do posunkovej reči vianočnú besiedku, čím chceli hendikepovaní ľudia dokázať, že falošného tlmočníka schová do vrecka aj malé dieťa.

Nepočujúcich rodičov Lori a Thomasa Kochovcov fiasko s tlmočníkom na rozlúčke s Mandelom nenechalo chladnými a rozhodli sa celému svetu ukázať, že to, čo on totálne zbabral, dokáže zvládnuť ľavou zadnou aj malé dieťa. Na internetový server Youtube v reakcii na jeho zahanbujúci výstup zavesili video zachytávajúce vianočný večierok detí nepočujúcich rodičov, ktoré sa okamžite stalo hitom a za posledné štyri dni ho videli takmer 2 milióny ľudí.

Claire, 5-ročná dcérka Lori a Thomasa na ňom spolu s ostatnými deťmi spieva vianočné koledy a súčasne ich prekladá do posunkovej reči, aby si ich plnohodnotne vychutnali aj jej nepočujúci rodičia. Blonďavé dievčatko si svojím výstupom získalo srdcia ľudí po celom svete a z videa sa stal virál. "Moja 5-ročná dcérka zvládla lepšie prekladanie do posunkovej reči počas vianočného večierku," reagovala na Twitteri matka Lori. "Pre nepočujúcich ľudí to bolo totálne ponižujúce, akoby tým chcel povedať, že nie sú dôležití," dodal Thomas.

Údajny prekladateľ do posunkovej reči  Thamsanqa Jantjie, ktorý spôsobil obrovský rozruch po celom svete, sa bráni tým, že jeho nepodarený výstup na rozlúčke s Mandelom majú na svedomí halucinácie. Na tlmočenie do posunkovej reči má vraj kvalifikáciu, no trpí schizofréniou a na pódiu mal údajne epizódu, preto sa nemohol koncentrovať. Polícia teraz pátra po majiteľoch firmy zodpovedných za poskytnutie tlmočníka.

Škôlkari to natreli falošnému tlmočníkovi

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu