Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vatikán: V Sýrii uniesli iba päť pravoslávnych mníšok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VATIKÁN - Vatikán dnes oznámil, že povstalci v Sýrii uniesli začiatkom tohto týždňa päť pravoslávnych mníšok, a nie 12, ako sa pôvodne uvádzalo. Napísala to tlačová agentúra DPA.

Vatikánsky rozhlas informoval, že mníšky z kláštora sv. Tekly - matka predstavená a štyri rádové sestry - "s veľkou pravdepodobnosťou" zajal Front an-Nusra, napojený na teroristickú sieť al-Káida. Násilím ich odvliekli priamo z kláštora v meste Malúlá severne od metropoly Damask a zaviedli ich do neďalekého mesta Jabrúd.

Vatikánske rádio citovalo chaldejského biskupa Aleppa, Antoina Auda, podľa ktorého sa menšinové kresťanské obyvateľstvo v Sýrii cíti ohrozené. Audo je takisto hlavou sýrskej pobočky katolíckej humanitárnej organizácie Caritas.

V predchádzajúcich správach sa uvádzalo, že povstalci, bojujúci za zvrhnutie sýrskeho prezidenta Bašára Asada, zajali v pondelok 2. decembra 12 mníšok v kláštore v Malúle.

Historické mesto, ktoré malo pred obsadením 5000 obyvateľov, stále rozpráva aramejsky, teda jazykom Ježiša Krista. Povstalci prvýkrát vošli do Malúly v septembri, ale o niekoľko týždňov mesto znovu zabrala armáda sýrskeho režimu.

Pápež František dnes vyzval na modlitby za unesené mníšky z kláštora sv. Tekly, ktorý patrí gréckej pravoslávnej cirkvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu