Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Havária vlaku v New Yorku: Vylúčili alkohol a drogy u rušňovodiča

Vlak, ktorý sa vykoľajil v New Yorku, išiel v ostrej zákrute príliš rýchlo Zobraziť galériu (7)
Vlak, ktorý sa vykoľajil v New Yorku, išiel v ostrej zákrute príliš rýchlo (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Vyšetrovatelia vlakového nešťastia v New Yorku, pri ktorom po vykoľajení sa vlaku spoločnosti Metro-North Railroad v štvrti Bronx prišli o život cez víkend štyria ľudia a 60 utrpeli zranenia, dnes oznámili, že nenašli žiadne chyby na brzdnom systéme vlaku.

Nezistili ani alkohol či drogy v krvi rušňovodiča Williama Rockefellera, ktorý plne spolupracuje s úradmi na vyšetrení tragédie.

Vyšetrovatelia sa po vylúčení technickej chyby sústredia najmä na zlyhanie ľudského faktora. Rockefeller, rušňovodič s 15-ročnou praxou, slúžil druhý deň po sebe počas päťdňového pracovného týždňa a začínal približne o 05.00 h ráno. Uviedol, že v kritickej chvíli stratil koncentráciu.

Osobný vlak pri vykoľajení sa v ostrej zákrute uháňal rýchlosťou 132 kilometrov za hodinu, pričom mal v uvedenom úseku spomaliť až na 46 kilometrov za hodinu.

Odborníci na bezpečnosť uviedli, že nedeľňajšej rannej tragédii v newyorskej štvrti Bronx sa dalo predísť, keby železničná spoločnosť nainštalovala technológiu automatického zabraňovania havárií, ktorú bezpečnostné úrady žiadajú už desaťročia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu