Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najmenej 19 obetí a 140 zranených si vyžiadalo vykoľajenie moskovského metra!

Tri obete a 50 zranených si vyžiadalo vykoľajenie vozňa metra Zobraziť galériu (2)
Tri obete a 50 zranených si vyžiadalo vykoľajenie vozňa metra (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Na najmenej 19 stúpol počet obetí dnešného vykoľajenia troch vozňoch súpravy moskovského metra. Vykoľajenie si vyžiadalo najmenej 140 zranených, spresnila agentúra ITAR-TASS.

Záchranári vytiahli zo zničených vozňov sedem mŕtvych tiel, pričom ďalších 12 sa ešte nachádzalo pod troskami, citovala agentúra AP.

Dovedna hospitalizovali 106 osôb, kým 50 z nich je vo vážnom stave. Príčinou nehody bola porucha v elektrickej sieti, ktorá spôsobila spustenie alarmu. Vlak následne prudko zabrzdil a vagóny sa vykoľajili.    

Záchranári potom z vlaku, ktorý uviazol medzi dvoma stanicami v západnej časti ruskej metropoly, evakuovali zhruba 200 cestujúcich. Množstvo ľudí uviazlo v tuneli viac než hodinu, uviedli svedkovia.

Ruský minister pre mimoriadne situácie Vladimir Pučkov podľa agentúry ITAR-TASS uviedol, že teroristický útok ako možnú príčinu nehody vylúčili. Policajné zdroje tiež popreli tvrdenia, že medzi spomenutými dvoma stanicami metra došlo k výbuchu a uviedli, že príčinou vykoľajenia bolo zlyhanie ľudského faktora. Príslušné úrady už začali vyšetrovanie v prípade porušenia podmienok dopravnej bezpečnosti.

Desať obetí a vyše 100 zranených

Na najmenej desať stúpol počet obetí a dnešného vykoľajenia moskovského metra. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na najnovšiu bilanciu ruského ministerstva zdravotníctva. Vykoľajenie si vyžiadalo najmenej 100 zranených. Príčinou nehody bola porucha v elektrickej sieti, ktorá spôsobila spustenie alarmu. Vlak následne prudko zabrzdil a vagóny sa vykoľajili.      

 

Najmenej 19 obetí a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

 

Niekoľko osôb utrpelo vážne zranenia a z miesta nehody ich do nemocníc prepravili vrtuľníkmi. Ťažké zranenia podľa AP utrpelo až 50 ľudí.

K vykoľajeniu vozňa došlo na Arbatsko-Pokrovskej trase, medzi stanicami Park Pobedy a Slavianskij buľvar. Park Pobedy je najhlbšie položená stanica metra v Moskve - v hĺbke až 84 metrov - čo záchranárom zvlášť sťažilo prácu.

Kým menej závažné nehody sú v moskovskom metre pomerne bežným javom, k haváriám so smrteľnými následkami dochádza iba zriedka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu