Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kim Čong-un natočil reklamu na hamburgery a vystupuje na večierkoch

Howard sa na Kim Jong-una skutočne podobá
Howard sa na Kim Jong-una skutočne podobá (Zdroj: FB)

HONGKONG - Správny účes a trochu líčidiel. Viac austrálsko-čínsky muzikant nepotrebuje, aby sa premenil v dvojníka jedného z najznámejších svetových diktátorov, severokórejského vodcu Kim Čong-una. A jeho vzhľad je natoľko dokonalý, že ho pozývajú hosťovať večierky i na účinkovanie v reklamách, napísala dnes agentúra Reuters.

Keď Kim Čong-un zdedil moc v KĽDR po svojom zosnulom otcovi, začali si priatelia z umelca, ktorý v úlohe dvojníka vystupuje pod menom Howard alebo Kim Čong-um, robiť srandu kvôli jeho podobe s najmladším svetovým vodcom.

"A tak ma napadlo, že by som mohol na túto tému urobiť nejaké vystúpenie. Som muzikant a to je tiež do istej miery hranie určitej roly," povedal Howard, ktorý svoje celé meno neuvádza, pretože nechce miešať hudobnú a dvojniícku kariéru dohromady.

Vo veku tridsaťštyri rokov je Howard staršía vyšší ako tridsaťročný Kim, ale v tvári sú si veľmi podobní. Howard má tiež huňatejšie obočie a nižšiu váhu, ale sľubuje, že na tom ešte zapracuje.

Tento rok v apríli si ostrihal vlasy s vedomím, že by zo svojej podoby mohol niečo vyťažiť, si založil stránku na Facebooku. Počas niekoľkých týždňov ho oslovila izraelská produkčná spoločnosť, ktorá mu zaistila prepravu do Tel Avivu. Tu nakrútil reklamu na hamburgery - reakciu na reklamu konkurenčného reťazca rýchleho občerstvenia, ktorý v nej využil dvojníka amerického prezidenta Baracka Obamu.

Klip, v ktorom sa údajný Kim Čong-un za hamburger vzdá plánu zbombardovať Izrael, len na internete pozrelo 400.000 obyvateľov osemmiliónového Izraela.

Teraz si Howard pýta 5000 hongkonských dolárov (približne 520 eur) za vystúpenie na večierku. Zároveň ale dúfa, že svojim dvojníkováním pomôže podnietiť dialóg o Severnej Kórei a o jej porušovania ľudských práv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu