Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kim Čong-un chce lyžovať čo najskôr: Víta i zahraničných turistov

Kim Čong-Un
Kim Čong-Un (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un nariadil urýchlené otvorenie lyžiarskeho strediska, ktoré vyrastá v blízkosti mesta Wonsan na východnom pobreží KĽDR. Informovala o tom dnes juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na oficiálne médiá v Pchjongjangu.

Kim počas inšpekčnej cesty do luxusného lyžiarskeho strediska na náhornej plošine Masiktong vyjadril spokojnosť so stavom príprav na jeho otvorenie. Skonštatoval pritom, že všetko, čo videl, bolo "bezchybné". 

"(Kim Čong-un) nariadil zodpovedným predstaviteľom, aby čo najrýchlejšie uskutočnili otvárací ceremoniál, aby si ľudia mohli plne užiť lyžovanie," uvádza sa vo vyhlásení severokórejskej agentúry KCNA. 

Podľa informácií čínskych médií by malo stredisko začať fungovať od januára budúceho roku, pričom bude otvorené pre domácich i zahraničných turistov. 

Severná Kórea podľa juhokórejskej tajnej služby investovala do výstavby Masiktongu a ďalších športových a rekreačných zariadení v prepočte zhruba 218 miliónov eur, a to i napriek chronickému nedostatku potravín v krajine. 

Nový severokórejský vodca Kim Čong-un ako mladík študoval vo Švajčiarsku a predpokladá sa, že lyžoval v tamojších Alpách. Výstavba lyžiarskeho strediska sa preto považuje za jeden z jeho "srdcových" projektov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu