Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Doktor úchyl plánoval za mrežami pomstu: Vražda kňaza, právnika aj tajného!

Jaroslav Barták
Jaroslav Barták (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Pekelné plány spoza mreží! Odsúdený Jaroslav Barták, ktorý si v susedných Čechách pre svoju povesť vyslúžil prezývku Doktor "čune", má okrem znásilňovania a zotročovania desiatky asistentiek na krku ďalšie obvinenie. Spoza mreží väznice v Liberci, kde si odpykáva 14-ročný trest, chcel údajne zorganizovať vraždy troch ľudí, aby sa im pomstil za to, že proti nemu svedčili.

Informácie o vznesenom obvinení potvrdil štátny zástupca Radim Kadlček. "Sme v rannej fáze vyšetrovania, zatiaľ sa dá len povedať, že bolo zahájené trestné stíhanie. Žiadne ďalšie detaily nemožno zverejňovať," uviedl pre denník Právo Kadlček. Barták očividne časom stráveným medzi štyrmi stenami väzenskej cely nemrhal a okrem plánovania vrážd stihol aj vydierať. Namiesto 14-ročného trestu, ktorý si odpykáva za terorizovanie asistentiek, mu teraz hrozí, že sa slobody už nenadýchne.

Podľa Kadlčeka však treba brať do úvahy aj fakt, že išlo len o prípravu. Vraždy údajne plánoval so spoluväzňami, ktorí mali byť zároveň ich vykonávateľmi. Doktor úchyl sa s ich pomocou chcel zbaviť bývalého šéfa vojenskej tajnej služby Androa Šándora, advokáta Oldřicha Choděry a pravoslavného kňaza z Teplíc Eugena Freimanna. Všetci traja totiž na súde svedčili proti nemu a ich likvidácia mala byť krvavou pomstou.

Barták počas celého procesu tvrdil, že Šándor, Choděra aj Freimann sa voči nemu spikli a zneužité asistentky prinútili, aby svedčili proti nemu. Tí to však zaryto odmietajú a bývalého spolumajiteľa modranskej kliniky označili za blázna. "Je to absurdné," prehlásil koncom januára Šándor. Doktor úchyl za mrežami dokonca naplánoval aj presný spôsob vraždenia. Väzni, ktorých si získal zrejme sľubmi o nemalej odmene, mali jeho nepriateľov dobodať v preplnenej električke alebo metre, aby tým identifikáciu útočníka sťažili.

Po odhalení Bartákových pekelných plánov ho údajne premiestnili do väznice v Stráži pod Ralskem. Ak mu prípravu vrážd dokážu, hrozí mu 20 rokov alebo až doživotie.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu