Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podnikaví Srbi: Padajú do kanálov a chcú za to peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vladimír Labát, archív)

NOVI SAD - Ľudia v meste Novi Sad na severe Srbska objavili nový spôsob, ako prísť bezpracne k peniazom. Dávajú dole kryt z kanála, do ktorého potom údajne spadnú, a nakoniec žiadajú o odškodnenie od mestských kanalizácií a vodovodov, píše server srbského denníka Kurir.

Na fintu sa prišlo po tom, čo sa o peniaze krátko po sebe prihlásili členovia jednej rodiny. Dve deti a ich babička bývajúci na rovnakej adrese vysúdil od mesta 300 000 dinárov, teda asi 2630 eur .

"V tejto chvíli čelíme 226 žalobám o náhradu škody, a všetko to sú prípady, keď niekto spadol do kanalizačnej šachty," hovorí člen vedenia novosadských vodární s tým, že by firma mohla prísť až o 70 miliónov dinárov, v prepočte asi 616 000 eur. Doteraz ľudia, ktorí žiadajú odškodnenie za zle zabezpečené poklopy, dostali štyri milióny dinárov. Nie všetci sú síce podvodníci, na druhej strane ale srbské súdy priznávajú náhradu škody takmer automaticky - v deviatich z desiatich takýchto prípadov.

Nahrané pády do kanálov pritom nie sú jediným spôsobom, ktorý obyvatelia mesta vymysleli, aby prišli ľahko k peniazom. Pred pár rokmi sa v meste objavila doslova epidémia ľudí pokusaných od potulných psov.

O tie sa majú starať mestské služby, takže údajné obete dostávali odškodné od tejto komunálnej firmy. Nakoniec sa ale ukázalo, že mnoho údajných psích útokov bolo úplne vymyslených a na svedomí ich mala partia mladíkov, ktorí si zaobstarali psiu lebku a záujemcov s ňou za podiel na zisku "pohrýzla".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu