Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pozor na brigády na Cypre: Množia sa podvody na Slovákoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Cypre sa množia prípady nedodržania dohodnutých pracovných podmienok so slovenskými občanmi, ktorí si našli prácu cez internet či pracovné agentúry bez licencie.

"Slovenské veľvyslanectvo v Nikózii odporúča slovenským občanom cestujúcim do Cyperskej republiky za účelom zamestnania, aby pri výbere zamestnávateľa vychádzali z pracovných ponúk certifikovaných pracovných agentúr schválených Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny SR," upozorňuje rezort diplomacie na svojej webovej stránke.

V prípade, že sa občan ocitne v situácii, keď miestny zamestnávateľ odmietne splniť dohodnuté podmienky v prípade certifikovaných agentúr v SR, môže sa so žiadosťou o pomoc obrátiť na slovenského sprostredkovateľa práce. Slovenské veľvyslanectvo v Nikózii v rámci svojich kompetencií môže zároveň poskytnúť kontakt na slovensky hovoriaceho právneho zástupcu na Cypre, prípadne na pracovníka Ministerstva práce a sociálneho poistenia Cyperskej republiky. Veľvyslanectvo nemôže intervenovať individuálne v rámci súkromných pracovno-právnych vzťahov alebo komunikovať priamo s cyperskými zamestnávateľmi. Informácie o platnej pracovnej legislatíve Cypru sú na webstránke ministerstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu