Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

"Šikovní" Slováci: Deväť z desiatich prešetrovaných škôd sú pokusy o podvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vlani prešetrovala Allianz - SP 3152 poistných udalostí. Podozrenie na podvod sa potvrdilo až v 88 % prípadov. Najväčší nárast nastal pri životných poisteniach, kde sa prešetrovalo až štvornásobne viac škôd než v roku 2011.

Ako informovali dnes v Bratislave novinárov predstavitelia poisťovne, celkový objem potenciálneho plnenia predstavoval viac ako 10 miliónov eur.

Rok 2012 bol rekordný vo všetkých ukazovateľoch, ktoré sa pravidelne sledujú pri šetrení podozrivých škodových udalostí. Allianz - Slovenská poisťovňa zaznamenala, rovnako ako aj po iné roky, nárast počtu šetrených škôd v neživotnom poistení (o 24 % oproti roku 2011), ale najväčší nárast nastal pri životných poisteniach, kde sa prešetrovalo medziročne až štvornásobne viac škôd.

"Napriek každoročnej medializácii výsledkov, trestnej sadzbe za preukázaný podvod až do 15 rokov, ako aj rôznym novým zavádzaným opatreniam na poli boja proti poisťovacím podvodom, sa neustále opakujú prípady naivných pokusov o podvedenie poisťovne. Niektorí klienti akoby stále nechápali, že poisťovňa nie je učtáreň, ktorá preplatí akékoľvek nároky bez preverenia ich opodstatnenosti a pravdivosti údajov," povedala Jaroslava Zemanová, vedúca oddelenia kontroly a špeciálnych činností v Allianz – Slovenskej poisťovni.

Najzávažnejším ukazovateľom však nie je počet šetrených prípadov, či priemerné potenciálne plnenie, ale práve uchránená hodnota, ktorá sa v roku 2012 niekoľkonásobne zvýšila v porovnaní s predchádzajúcim obdobím.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu