Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Detaily masakru z nešťastnej lásky: Denisa (†17) umierala pred očami matky!

Toto dievča mal zavraždiť jej učiteľ a zároveň milenec
Toto dievča mal zavraždiť jej učiteľ a zároveň milenec (Zdroj: Policejní deník, FB)

FRÝDEK-MÍSTEK - V českých Raškovciach sa od pondelka nehovorí o ničom inom, ako o brutálnej dvojnásobnej vražde, ktorej obeťami sa stali dvaja miestni obyvatelia. Ide o tehotnú školáčku Denisu (17) a jej dedka, babičku útočník vážne zranil a v nemocnici bojuje o život. Od smrti ušetril iba Denisinu matku. Tá sa však na besnenie vraha a pomalé umieranie vlastnej dcéry musela dívať. Podľa posledných informácií v dome strieľal učiteľ školáčky a to pre lásku, ktorú mu neopätovala. Pod srdcom mala navyše nosiť jeho dieťa.

Obyvatelia Raškovíc sú v šoku. Všetci sa pýtajú, prečo sa dôchodcovia a ich vnučka stali terčom útoku mladého muža. "Je to strašné. Keď som o podobných veciach čítala alebo videla správy v televízii, nikdy ma nenapadlo, že sa niečo také stane aj u nás. Veď sme tu taká malá dedina. Všetci sa poznajú," povedala jedna z obyvateľov. Okolie miesta činu policajti strážili aj včera a kontrolovali prechádzajúce autá. Niektoré na miesto nepúšťali vôbec.

K dvojnásobnej vražde došlo v pondelok, deň po tom, čo školáčka Denisa dovŕšila 17. rokov. Tie stihla ešte osláviť v kruhu rodiny, na druhý deň však do ich domu vtrhol po zuby ozbrojený muž v nepriestrelnej veste a spustil paľbu. Ešte predtým mal všetkých členov rodiny nahnať do jednej miestnosti, kde ich jedného po druhom postrieľal. Denisa a jej dedko zomreli na mieste, babičku útočník strelou do hlavy vážne zranil a v nemocnici teraz bojuje o život.

Babička bojuje o život

Jej zdravotná stav je kritický. Utrpela niekoľko strelných poranení. Povedal to hovorca ostravskej fakultnej nemocnice Tomáš Oborný. "Žena je naďalej v kritickom stave. Utrpela viacpočetné strelné poranenia. Je v starostlivosti lekárov anesteziologicko-resuscitačnej kliniky," povedal Oborný. Brat zranenej seniorky verí, že sa uzdraví. "Má tuhý korienok. Hovorili, že sa z toho dostane," povedal.

Istej smrti ušli obaja rodičia Denisy. Hoci jej matka bola v čase útoku doma, strelec ju ušetril. Po celý čas sa však musela dívať na to, ako jej pred očami umiera vlastná dcéra i otec. Ona sama neutrpela žiadne zranenia, no bola v ťažkom psychickom stave. Z miesta činu ju odviezla sanitka. Denisin otec bol v osudný deň na školení. Keď sa vrátil domov, dom už obliehali policajti. Príbuzným obetí teraz pomáhajú policajní špecialisti.

Zavraždil ich spoločné dieťa?

V akom vzťahu sú obete a útočník, zatiaľ polícia neoznámila. Pri zadržaní ozbrojeného strelca policajti zo špeciálnej zásahovej jednotky zaistili aj strelné zbrane. Medzi ľuďmi sa hovorí o tom, že páchateľom je milenec a zároveň učiteľ zavraždeného dievčaťa. "Počula som, že si našla iného. Tohto už nechcela. Tak sa asi prišiel pomstiť," myslí si ďalšia obyvateľka. Podľa dievčat zo školy bola ich spolužiačka Denisa tehotná a nie je vylúčené, že pod srdcom nosila dieťa učiteľa-vraha.

Pri výsluchu skolaboval

Po čine sa mal strelec pokúsiť o samovraždu. Údajne si prerezal žily. Policajti ho zadržali a už v ten deň podrobili výsluchu. Podľa informácií českého denníka Blesk, bol po celý čas veľmi pokojný, no deň po masakri sa pred vyšetrovateľmi zrútil. "Zasahovali sme u muža s nahláseným kolapsom. Pacient bol ošetrený na mieste," povedal hovorca záchranárov Lukáš Humpl. Policajti však tieto informácie odmietajú potvrdiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu