Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík (19) brutálne zavraždil svojho starého otca, hrozí mu 25 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes na neverejnom zasadaní zamietol žiadosť o prepustenie z väzby 19-ročného Jána P., ktorý v Nitrianskom Pravne zavraždil svojho starého otca.

Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Mladík vraždu spáchal v noci z 8. na 9. februára. Svojmu 68-ročnému starému otcovi Jánovi G. pomáhal pri nákupoch a tak sa dostal k PIN číslu jeho bankomatovej karty. Pár dní pred vraždou sa dostal ku karte a na tri razy mu z účtu vybral viac ako tisíc eur. Keď to dedko zistil, mladík sa rozhodol usmrtiť ho.

Na internete si našiel recept na výrobu zápalnej zmesi, tzv. Molotovovho kokteilu. Horľavinu dal do sedemdecovej fľaše a v noci z 8. na 9. februára o druhej v noci vnikol do bytu starého otca. Ten sa zobudil a s vnukom sa pustil do zápasu. Mladý vrah vytiahol prinesený nôž a starému otcovi zasadil 27 bodných a rezných rán.

Starký zraneniam podľahol na mieste. Vnuk potom zapálil prinesenú zmes. Telo zavraždeného našli hasiči, pri hasení požiaru. Motívom útoku bola mladíkova obava, že „pôjde do basy“ za ukradnuté peniaze. Preto sa rozhodol zapáliť izbu, v ktorej starký spal.

Vyšetrovanie prípadu by podľa dozorujúceho prokurátora malo skončiť približne o mesiac. Jánovi P. hrozí strata slobody na 25 rokov alebo na doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu