Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mali ho deportovať, uniesol autobus a zabil troch ľudí

Pri únose autobusu zomreli traja ľudia
Pri únose autobusu zomreli traja ľudia (Zdroj: SITA)

OSLO - Muž z Južného Sudánu, ktorý v pondelok uniesol autobus na západe Nórska, pričom zabil troch ľudí, bol neúspešný uchádzač o azyl, ktorého mali deportovať. V utorok o tom informovala polícia.

Tridsaťročný muž, ktorý sa momentálne lieči z rezných zranení v nemocnici, mal v utorok odletieť do Osla a opustiť krajinu. Namiesto toho však predtým uniesol autobus a zabil dvoch asi 50-ročných mužov vrátane vodiča ako aj 19-ročnú ženu. Býval v ubytovacom zariadení pre žiadateľov o azyl v malom meste Ardal na západe Nórska, ktoré je blízko miesta útoku. Páchateľ pricestoval do krajiny v apríli a v Ardale sa zdržiaval od 26. augusta. Jeho žiadosť odmietli, pretože sa už dávnejšie uchádzal o azyl v Španielsku, kam ho chceli poslať.

Muža premohli hasiči, ktorí k miestu incidentu dorazili, lebo si pôvodne mysleli, že ide o dopravnú nehodu. Autobus išiel po ceste medzi hornatým regiónom Valdres a hlavným mestom Oslo. Najbližšia policajná stanica sa nachádzala 89 kilometrov od miesta útoku a prví policajti tam dorazili asi po hodine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu