Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Omyl peruánskej polície: Začali strieľať na civilný mikrobus, zranili 14 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIMA - Pri zásahu proti domnelým teroristom zranili peruánski policajti a vojaci 14 ľudí. Začali strieľať na údajne podozrivý mikrobus v provincii La Convención na juhu krajiny. Úrady sa zraneným neospravedlnili, peruánske médiá označili akciu za vážnu chybu. Podľa dostupných informácií neboli medzi pasažiermi zahraniční turisti.

Podľa prohášení armády streľbu vyprovokovali podozrivé manévre autobusu, ktorého vodič neuposlúchol výzvu na zastavenie. Guľky vypálenej muži v uniformách vážne poranili čyři pasažiermi, ktoré previezol do nemocnice v neďalekom meste Quillabamba vrtuľník. Ostatné transportovali sanitky.

Vodič minibusu Romulo Almiron povedal peruánskej rozhlasovej stanici RPP, že zvnútra nikto nestrieľal, čo ďalším médiám potvridil aj starosta neďalekej obce.

V tomto regióne nazvanom podľa skratiek miestnych riek vráÈte sú v poslednej dobe opäť aktívny členovia ľavicovej teroristickej organizácie Svetlý chodník, ktorí si obstarávajú financie únosmi ľudí a obchodom s narkotikami. Podľa peruánskeho experta na narkoterorismus Jaimeho Antezany však polícia a armáda urobili vážnu chybu, keď sa rozhodli neuvážene zakročiť proti domnelým teroristom, za čo by mali prevziať zodpovednosť. "Pre boj proti obchodovaniu s drogami nie je nutné militarizovať oblasť; bojovať s ním znamená kontrolovať chemické látky," vyhlásil Antezana v rozhovore pre RPP. Či bude omyl stáť niekoho funkciu, nie je zatiaľ jasné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu