Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Únosca troch žien Ariel Castro je mŕtvy: Obesil sa vo svojej cele!

Ariel Castro
Ariel Castro (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Ariela Castra, únoscu troch Američaniek z Clevelandu, našli podľa spravodajskej stanice CNN mŕtveho. Spáchal samovraždu, obesil sa vo svojej väzenskej cele.

Bývalý vodič školského autobusu Castro celé roky vo svojom dome zadržiaval a zneužíval tri unesené ženy, pripomenula agentúra DPA. Za únos, znásilnenie a mučenie ho predtým súd odsúdil na doživotie.

Päťdesiattriročný odsúdenec bol v ochrannej väzbe izolovaný od ostatných väzňov vo väzenskom komplexe v okrese Orient v štáte Ohio.

Tri ženy zmizli vo štvrti, v ktorej žil aj Castro, v rokoch 2002 až 2004, keď mali 14, 16 a 20 rokov. Všetky prijali ponuku Castra, že ich zvezie. Páchateľ pôvodom z Portorika ostal priateľom rodiny jednej z nich a dokonca sa zúčastnil na spomienkových podujatiach.

Amanda Berryová (27), Gina DeJesusová (23) a Michelle Knightová (32) unikli z Castrovho domu tento rok 6. mája po tom, ako jedna z nich vykopla časť dverí a privolala susedov na pomoc. Zachránili tiež šesťročnú dcéru Berryovej, ktorú s ňou splodil Castro. Toho zadržali niekoľko hodín neskôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu