Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nakazený biskup ohrozil veriacich: Vystavil ich nebezpečnej chorobe!

John Folda
John Folda (Zdroj: catholicnewsagency.com)

FARGO - Biskup zo Severnej Dakoty vystavil veriacich nebezpečnej infekčnej chorobe. Stalo sa tak pred niekoľkými týždňami, po tom, ako sa ňou sám nakazil. Nevedomky tak ohrozil zdravie stoviek ďalších ľudí.

John Folda sa hepatitídou typu A nakazil na konferencii biskupov, ktorá sa konala v septembri v Taliansku. Podávalo sa tam totiž kontaminované jedlo. Nemal žiadne príznaky, a tak po návrate do Spojených štátov pokračoval vo svojom poslaní.
 
V období od 29. septembra do 7. októbra slúžil duchovný omše v troch rôznych mestách v Severnej Dakote a nechtiac tak stovky veriacich vystavil nebezpečenstvu nákazy, ktorou sám trpel. Podľa informácií miestneho zdravotného úradu tam približne 25 ľudí u neho bolo na svätom prijímaní. Čo najrýchlejšie by preto mali zájsť k lekárovi a absolvovať vyšetrenie krvi.
 
Folda v tejto súvislosti vydal stanovisko, v ktorom sa ospravedlnil. "Úprimne sa ospravedlňujem všetkým ľuďom, ktorých som vystavil vírusu. Keby som vedel, že som chorý, okamžite by som obmedzil svoje aktivity na verejnosti," píše v ňom.
 
Hepatitída A je vírusové ochorenie postihujúce pečeň, ktoré je vysoko nákazlivé. Na ľudí sa prenáša kontaminovanými potravinami, vodou alebo úzkym kontaktom s chorým. Medzi symptómy žltačky patrí únava, nevoľnosť, strata chuti do jedla, tmavý moč a zožltnutie kože a očí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu