Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Opakované zemetrasenia v Rakúsku: Škody na majetku nie sú hlásené

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ – Ďalšie dve zemetrasenia zaznamenali v týchto dňoch v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. S odvolaním sa na seizmologickú službu krajiny o tom dnes informovali tlačová agentúra APA i verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.

Tá už skôr zverejnila informáciu, že slabšie zemetrasenie zasiahlo v nedeľu popoludní Viedenskú kotlinu. Otrasy zeme s magnitúdou 3,2 zaregistrovali vtedy krátko po 16.30 hod. juhovýchodne od dolnorakúskeho Neunkirchenu.

 Takisto počas uplynulého víkendu došlo k zemetraseniu s magnitúdou 2,1 v juhokorutánskom údolí Rosental. V pondelok v neskorých večerných hodinách zaznamenali citeľné otrasy zeme aj v ďalšom korutánskom údolí Mölltal, kde magnitúda činila 3,1. Vzhľadom na nízke namerané hodnoty však, podobne ako v predchádzajúcich prípadoch, otrasy ani tu nespôsobili žiadne materiálne škody na objektoch.

Maďarskí seizmológovia informovali už počas víkendu o dvoch otrasoch zeme, ktoré registrovali v sobotu ráno v oblasti Bábolny v Komáromsko-ostrihomskej župe a ktoré dosiahli intenzitu 3,3 stupňa Richterovej stupnice. Ani tamojšie seizmologické observatórium nedostalo žiadne informácie o škodách na majetku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu