Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v Indii: Tlačenicu počas púte neprežilo najmenej 109 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Masová panika počas hinduistickej púte v strednej časti Indie si v nedeľu vyžiadala najmenej 109 mŕtvych vrátane 17 detí a 133 zranených. Tlačovú agentúru AFP o tom informoval predstaviteľ polície v štáte Madhjapradéš, kde sa tragédia odohrala.

Telá dodatočných obetí podľa neho vylovili z rieky Sindh, do ktorej pútnici skákali z preplneného mosta v snahe zachrániť sa pred ušliapaním. Desiatky ľudí pritom zahynuli aj na samotnom moste, ktorý vedie k hinduistickému chrámu v meste Ratangarh ležiacom približne 350 kilometrov severne od Bhópálu. Okolie chrámu bolo dejiskom podobnej tlačenice aj v roku 2006, keď zahynulo vyše 50 pútnikov.

Najnovšiu tragédiu podľa polície spôsobili falošné varovania, že most začína padať, svedkovia však pripisujú spoluzodpovednosť i policajtom, ktorí údajne situáciu riešili obuškami. Sústrasť pozostalým už vyjadril aj indický premiér Manmohan Singh.

Púť v Ratangarhu bola súčasťou deväť dní trvajúcich sviatkov, ktorými si hinduisti uctievajú bohyňu Durgu. Odhaduje sa, že v čase udalosti sa v chráme a jeho okolí nachádzalo približne 400-tisíc veriacich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu