Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Indiu trápia otravy: Konzumácia pančovaného alkoholu má už 42 obetí!

(Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Na 42 sa dnes zvýšil počet osôb, ktoré v severoindickom zväzovom štáte Uttarpradéš zomreli po konzumácii načierno vyrobeného pančovaného alkoholu. Polícia medzičasom v súvislosti s aférou zadržala 32 podozrivých z výroby a distribúcie predpokladaného zdroja otravy. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Polícia už skôr informovala, že väčšina obetí pila inkriminovaný destilát v dedinách regiónu v noci na piatok, v oblasti ležiacej približne 290 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Lakhnaú.
      
Najmenej 22 ľudí zomrelo v piatok, úmrtie ďalších 15 úmrtí registrovali v sobotu. Väčšinou išlo o chudobných robotníkov.
      
"Niektorí zomreli doma a niekoľkí v okresnej nemocnici. Stav desiatok dedinčanov, ktorí boli ešte v nemocnici," označili policajné zdroje v sobotu za vážny a naznačili, že počet obetí otravy sa môže zvýšiť.
      
Zodpovední okresní činitelia, vrátane daňového úradníka, boli po tomto incidente zbavení funkcií a ústredná vláda v Naí Dillí nariadila vyšetrovanie prípadu.
      
Chudobní nádenníci a roľníci sa v Indii často uchyľujú ku kúpe lacného a nelegálne páleného alkoholu. Nezvyčajné nie sú ani prípady úmrtí po vypití načierno vyrobených destilátov, ktoré sú kvôli zvýšeniu svojho opojného účinku "obohatené" chemikáliami, napríklad pesticídmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu