Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zúfalá rodina Petra Kramného píše prezidentovi: Petr posiela vyšetrovateľom záhadný balíček

Rodina Petra Kramného písala prezidentovi, odpoveď ich nepotešila
Rodina Petra Kramného písala prezidentovi, odpoveď ich nepotešila (Zdroj: Facebook)

Rodina Petra Kramného túžobne očakáva jeho návrat do Česka. Švagor a svokra dokonca žiadali českého prezidenta o väčšiu aktivitu a podporu pri konaní s Egyptom. Zarmútení a zúfalí príbuzní poslali začiatkom septembra prezidentovi Zemanovi list s prosbou o pomoc. Odpoveď sa dostavila pomerne rýchlo, no nepriniesla to, čo rodina túžobne očakáva. A teda v odpovedi sa nepísala nič, čo by mohlo stále neobjasnený prípad zmeniť. Vyzerá to tak, že neexistuje pre „väzneného“ Petra žiadna pomoc?

Petr je v Egypte väznený už viac ako dva mesiace. Prípad akoby stagnoval, lebo vyšetrovanie sa zatiaľ nikam nepohlo. Ako uvádzajú české weby, zúfalej rodine sa vyjadrili z prezidentskej kancelárie. Vraj majú vyčkať na prokurátora, no ten sa tento týždeň Čechom vysmial.

Vyzerá to teda pre Petra beznádejne? Už dva a pol mesiaca je „väznený“ v Egypte. Miestni vyšetrovatelia tvrdia, že v ich krajine musí ostať ako svedok, ale pri tom je hlavný podozrivý z vraždy manželky Moniky a dcérky Klárky. Jeho rodina sa obrátila priamo na najvyššieho – prezidenta Miloša Zemana. Nevyzerá to však na to, aby sa od českej diplomacie tak skoro nejakej pomoci dočkali.

Záhadný balíček skrýva dôkaz neviny?

Petr pomaly stráca nádej a usiluje sa bojovať zo všetkých síl. Do Česka chce poslať balíček. Ten by vraj mohol dokázať jeho nevinu. Ešte však neopustil Egypt a nie je ani jasné akým spôsobom chce Petr balíček do Česka doručiť.

Záhadný balíček by mal byť adresovaný ostravskej kriminálnej polícii. Tá dokonca Petrovi odporučila akým spôsobom má balíček zabaliť a zabezpečiť ho proti nenápadnému otvoreniu. Petr ho teda obalil širokou lepiacou páskou a na všetky spoje sa podpísal, aby bolo jasné, či pri preprave s balíkom niekto nemanipuloval, píšu české weby.

Otázne ale ostáva, čo v balíčku je a ako dôležité a prevratné môžu byť dôkazy. Petr dúfa, že to pomôže prípadu. Škatuľa je pomerne malá a je obalená malou igelitovou taškou. Balíček je vraj veľmi ľahký, nič v ňom nešuští a podľa Petra by mal prejsť aj letiskovou kontrolou. Rovnako vraj neobsahuje nič, čo by malo podliehať skaze alebo by sa mohlo rozbiť.

Petr už o balíčku nechce viac prezradiť a získať informácie od policajtov je zbytočné, pretože na prípad uvalili informačné embargo.

Záhadou stále ostáva ako chcú balíček dopraviť do Česka, pretože vraj na egyptské pošty sa nedá absolútne spoľahnúť.

Egyptský prokurátor sa stále nevyjadril k tomu, ako dlho mienia Petra Kramného v Egypte držať. Pôvodne úrady tvrdili, že lehota, do ktorej musí Petr v Egypte ostať je dva mesiace. Tú však minulý týždeň prokuratúra predĺžila na neurčito. Petr Kramný pri tom nebol obvinený, stále figuruje v prípade ako svedok.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu