Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dohra šialenej naháňačky motorkárov s Range Roverom v New Yorku: Takto dopadli hlavní aktéri!

Jeden z motorkárov po zrážke už zrejme nikdy nebude chodiť Zobraziť galériu (6)
Jeden z motorkárov po zrážke už zrejme nikdy nebude chodiť (Zdroj: nypost.com, FB, Youtube)

NEW YORK - Hrozivý incident medzi motorkármi a vodičom SUV-čka na uliciach New Yorku už od začiatku týždňa zapĺňa titulky miestnych novín a vyvoláva búrlivé diskusie. Šokujúce video zachytávajúce niekoľkominútovú naháňačku sa začalo internetom šíriť v pondelok, deň po incidente. Odvtedy sa už objavilo niekoľko verzií, ktoré hádžu vinu striedavo na vodičov motoriek a šoféra auta Alexiana Liena.

Na nahrávke vidieť, ako jeden zo skupiny motocyklistov spomaľuje zrejme kvôli tomu, že sa dostal do kolízie s Range Roverom. V tom zastavia aj ostatní motorkári a pred vodičom sa snažia vytvoriť blokádu, aby nemohol odísť z "miesta činu". On však v strachu z desiatok nahnevaných motoristov šliape na plyn a uniká, pričom prejde motorkára vrátane niekoľko motoriek, ktorými sa mu protivníci snažili zahatať cestu.

Motorkári mlátia do okien Lienovho Range Roveru.
Zobraziť galériu (6)
Motorkári mlátia do okien Lienovho Range Roveru.  (Zdroj: YouTube)

Hrôze na ceste sa prizeralo aj 2-ročné dievčatko

V motorkároch to vzbudilo ešte väčší hnev a Range Rover prenasledovali až do chvíle, kedy sa dostal do dopravnej zápchy. V tom jeden z nich zoskočí z motorky a helmou rozbije predné sklo auta. Tu videozáznam zverejnený na internete končí, no podľa dodatočne zistených informácií práve nezachytené chvíle usvedčujú motorkárov z brutálneho útoku. Cez rozbité sklo mali Liena vytiahnuť z auta a uprostred ulice mlátiť a rezať. Svedkami bezhlavej bitky sa stali aj Lienova 2-ročná dcérka a manželka, ktoré všetku hrôzu sledovali spoza okien auta.

Fotografia zobrazujúca zraneného Liena po útoku motorkárov.
Zobraziť galériu (6)
Fotografia zobrazujúca zraneného Liena po útoku motorkárov.  (Zdroj: FB,nypost.com)

Lien skončil v nemocnici, kde ho museli ošetriť a zošiť mu rezné rany. Po uverejnení zostrihaných záberov sa zdalo, že jediný, kto za nedeľný incident ponesie vinu, bude práve on. Opak však bol pravdou. Po zozbieraní dostatočného množstva dôkazov, dva dni po incidente, newyorská polícia zatkla jedného z motorkárov a ďalší sa dobrovoľne prihlásil na policajnom oddelení.

Lien s manželkou, ktorá sledovala, ako jej muža motorkári bezhlavo mlátia.
Zobraziť galériu (6)
Lien s manželkou, ktorá sledovala, ako jej muža motorkári bezhlavo mlátia.  (Zdroj: FB,nypost.com)

Obvinení zatiaľ len motorkári

Jedného z nich Christophera Cruza (28) zatkli v utorok ráno a obvinili ho zo všeobecného ohrozenia, ohrozenia bezpečia dieťaťa a bezohľadnej a nebezpečnej jazdy, informovalo o tom CBS. Allen Edwards (42) z Queense sa v ten istý deň sám prihlásil na polícii po tom, čo po ňom bolo vyhlásené pátranie. Bol obvinený z nebezpečného ohrozenia a výtržníctva.

Jeden z obvinených Christophera Cruz.
Zobraziť galériu (6)
Jeden z obvinených Christophera Cruz.  (Zdroj: FB,nypost.com)

Motorkári od začiatku tvrdili, že pri naháňačke s Range Roverom utrpeli zranenia niekoľkí zo skupiny a jeden im dokonca aj podľahol. Tieto informácie však boli vyvrátené a súčasne dostupné hovoria o jednom vážne zranenom, ktorého mal Lien pri naháňačke prejsť. Ide o muža menom Jeremiah Edwin Mieses, údajne váženého rappera z Bostonu prezývaného aj  " Jay Meezee". Pri zrážke s SUV-čkom utrpel vážne vnútorné zranenia, na spodnú polovicu tela ochrnul a upadol do bezvedomia.

Zrazený motorkár v kritickom stave

"Rozmliaždili mu chrbticu na dvoch miestach, takže bude už navždy paralyzovaný," povedala pre CBS jeho žena Dayana Mejia-Meises. Podľa nej Jeremiah zosadol z motorky, aby pomohol kamarátovi, ktorý sa dostal do kolízie s Range Roverom, keď po ňom Lien z ničoho nič prešiel. Podľa zverejnených informácií Jeremiah nikdy nemal platný vodičský preukaz ani licenciu na vlastníctvo motocykla.

Doráňaný motorkár Jeremiah Edwin Mieses je vo vážnom stave.
Zobraziť galériu (6)
Doráňaný motorkár Jeremiah Edwin Mieses je vo vážnom stave.  (Zdroj: FB,nypost.com)

Po dvoch obvineniach na motorkárov vyšetrovateľ nevylučuje možnosť, že ďalšie vznesú aj voči Lienovi. "Musíme prešetriť súhrn všetkých udalostí. A to je to, čo teraz aj robíme," uzavrel komisár Ray Kelly.

Naháňačka motorkárov s Range Roverom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu