Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Príbeh, z ktorého tuhne krv v žilách: Ľuba utopila vlastného synčeka, šokujúce detaily vraždy!

Chlapčeka utopila v tomto rybníku Zobraziť galériu (4)
Chlapčeka utopila v tomto rybníku (Zdroj: archív)

MOSONMAGYARÓVÁR - V Maďarsku sa skončil súd so Slovenkou Ľubomírou H. (29), ktorú vinia z toho, že v polovici decembra minulého roka utopila vlastného synčeka (†3) v rybníku obce Mosonmagyaróvár. Počas procesu ostro sledovaného maďarskými médiami vyplávalo na povrch množstvo šokujúcich faktov, ktoré málokoho nechajú chladným. Krutosť s akou matka zniesla zo sveta vlastné dieťa vám vženie slzy do očí.

Prvostupňový súd v Győri jej vo štvrtok naparil 14 rokov, ktoré okrem usmrtenia malého chlapčeka zahŕňajú aj trest za obmedzovanie osobnej slobody. Manžela Kristiána H. totiž v osudný deň zavrela do kúpeľne, aby jej nemohol zabrániť v odchode so synčekom. Rozsudok ešte nie je právoplatný, pretože prokurátor požiadal o tri dni na rozmyslenie a obžalovaná Slovenka sa odvolala. Sudkyňu dokonca žiada, aby si mohla trest odpykať na Slovensku, informoval maďarský portál index.hu.

Ľubomíra žila so svojím manželom Kristiánom z Nemecka v spoločnej domácnosti v meste Mosonmagyaróvár. Ich výpovede počas niekoľkomesačného procesu dokázali, že ich manželstvo sa po narodení spoločného dieťatka naštrbilo. Kristián požiadal o rozvod a súd mu zveril syna do opatery. Ľubomíra sa priznala, že chladnokrvnou vraždou sa chcela manželovi pomstiť.

Ľubomíra chcela vraždou syna ublížiť manželovi Kristiánovi (vpravo).
Zobraziť galériu (4)
Ľubomíra chcela vraždou syna ublížiť manželovi Kristiánovi (vpravo).  (Zdroj: archív)

Chcela zabiť aj seba

Slovenka na súde neustále opakovala, že pôvodne chcela zabiť aj seba, no nedokázala to. Sudca však tvrdil, že samovražda sa v tomto prípade nedá uznať ako rozumný dôvod na obranu, pretože by tým ukončila svoj životom až po vražde, ktorú vykonala. Podľa súdu obžalovaná nie je duševne chorá, no trpí schizofréniou, ktorá však neovplyvnila jej rozhodovanie a v čase spáchania hrozného činu dokázala rozpoznať jeho následky.

Ľubomíra 13. decembra minulého roka najprv zamkla svojho manžela v kúpeľni, synčeka obliekla a zobrala ho k rybníku v Mosonmagyaróvári, kde rodina bývala. Práve tam sa odohrala hrozná tragédia, ktorej krutosť nemá obdoby. Ľubomíra so synom vošla do mrazivých vôd rybníka a nechala ho utopiť sa. Pôvodne vraj chcela zomrieť spolu s ním, no v poslednej chvíli si to rozmyslela a od umierajúceho chlapčeka zbabelo ušla.

Ľubomíra na súde.
Zobraziť galériu (4)
Ľubomíra na súde.  (Zdroj: archív)

Synčeka sotila do mrazivej vody a ušla

Keď si uvedomila, čo spravila, rozbehla sa na najbližšiu policajnú stanicu, kde sa ku všetkému priznala. Muži zákona ju okamžite zadržali a súd na ňu neskôr uvalil väzbu. Na jednom z pojednávaní, ktoré maďarské média ostro sledovali dokonca podrobne opísala, ako synčeka nechala umrieť.

Rybník, v ktorom sa všetko odohralo, vraj dobre poznala. V minulosti sa tam spolu s manželom chodila kúpať. Na súde si však nevedela spomenúť, do akej hĺbky so synom vošla. "Hladina bola zamrznutá, nevedela som aká hlboká je tam voda. Kúsky ľadu mi poranili nohu nad kolenom, neviem pokiaľ mi siahala voda," tvrdila na súde.

VIDEO z pojednávania, na ktorom Ľubomíra prezradila detaily

Slovenka utopila syna v Maďarsku

Neskôr rozrozprávala aj o podrobnostiach, ktoré predchádzali smrti chlapčeka. "Držala som ho za zadok, on sa ma nedržal. A potom som ho pustila," odpovedala sudkyni. Opísala aj chvíle, keď sa rozhodla topiaceho sa synčeka opustiť. "Keď som ho pustila, chcela som urobiť krok, ale nevedela som pohnúť nohou. Nevedela som, čo mam robiť. Ušla som k autu a keď som sa vrátila späť k jazeru, nevedela som ako mám spáchať samovraždu. Potom som si uvedomila, čo som spravila. Znova som sa tam vrátila, no chlapca som už nevidela. Chcela som ho zachrániť," kajala sa pred súdom.

Nakoniec sa na polícii priznala a skončila za mrežami. Pitva neskôr ukázala, že chlapček v ľadovom rybníku nezamrzol, ale skutočne sa utopil. O ďalšom osude Slovenky bude rozhodovať odvolací súd.

Ľubomíra počas výpovede.
Zobraziť galériu (4)
Ľubomíra počas výpovede.  (Zdroj: archív)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu