Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vražda, akú obec ešte nezažila: Martina (31) po pôrode hodila bábätko do latríny!

Mŕtve novorodeniatko našli na dvore tohto rodinného domu
Mŕtve novorodeniatko našli na dvore tohto rodinného domu (Zdroj: google)

LEVICE - Bieda ju dohnala k otrasnému činu! Malou obcou Šárovce neďaleko Levíc minulý týždeň otriasla tragédia, akú tam obyvatelia ešte nikdy nezažili. Mladá mamička Martina (31) mala z núdze zavraždiť vlastné bábätko takým spôsobom, nad ktorým nejednej milujúcej matke ostáva rozum stáť.

Na to, že s mamičkou piatich detí Martinou nie je niečo v poriadku, prišla starostka obce, keď sa vrátila z dovolenky. Nepozdávalo sa jej, že hoci už nemá tehotenské bruško, nevídať ju s novorodeniatkom. Poslala k nej preto pracovníčku komunitného centra. "Žena je aj s celou rodinou klientkou komunitného centra, pretože sú v hmotnej núdzi," povedala nám starostka Šároviec Judita Trníková.

Martina najprv tvrdila, že dieťatko porodila v nemocnici, kde ho aj nechala. Tamojší lekári to však popreli, a pracovníčka sa preto vybrala zistiť pravdu späť k matke. Tá sa nakoniec pod nátlakom dôkazov priznala.  "Za celý svoj život som sa s ničím takým nestretla, je to strašné," reagovala starostka. Po hrozivom priznaní prípad prevzala polícia, ktorá na dvore rodinného domu našla telíčko novorodeniatka.

Chlapčeka objavili v latríne, kam ho zabaleného v igelitovej taške pohodila. Bol riadne donosený. Martina má päť detí vo veku od pár mesiacov do 11 rokov a k hroznému činu ju mala dotlačiť veľmi zlá finančná situácia. Ďalší hladný krk by už zrejme nedokázala uživiť, no to v žiadnom prípade jej zverské konanie neospravedlňuje.

"Na základe vykonaných výsluchov a závažnosti spáchaného činu je skutok kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy," potvrdila Bruchterová. Keďže matka usmrtila svoje dieťa úmyselne, hrozí jej v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu