Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovenky, pozor: Peknú dievčinu (†26) zabil náhly syndróm smrti!

Grace so svojím synovcom Judeom Zobraziť galériu (2)
Grace so svojím synovcom Judeom (Zdroj: kentonline.co.uk)

FAVERSHAM - Túžba po dokonalom tele z módnych časopisov môže viesť až k smrti. Svoje o tom vie aj rodina Grace Langeovej z anglického Favershamu, ktorá prišla o svoju milovanú dcéru a sestru. Po boji s poruchami príjmu potravy totiž dievčina podľahla syndrómu náhleho úmrtia dospelých.

Grace prišla 19. marca domov s príznakmi chrípky a zaľahla do postele. Nevyzerala však byť nijako extra chorá, až kým ju jej matka o pár hodín nenašla mŕtvu. Výsledky vyšetrovania prezradili, že podľahla zákernému syndrómu.

Podľa matky Rosemary a sestry Kiry mala pravdepodobne oslabené srdce v dôsledku desaťročného boja s anorexiou a bulímiou, čo sa podpísalo na jej smrti. Na strednej škole totiž znenávidela svoju postavu a vrhla sa na diéty, ktoré sa jej vymykli spod kontroly. Kvôli anorexii sa neskôr musela vzdať aj štúdia na sheffieldskej univerzite a titul nikdy nedosiahla.

Rosemary uviedla, že so zdravím jej dcéry to bolo veľmi zlé, ale rodina aj tak nedokázala Grace zabrániť v chudnutí. Bolo to ako trápiť sa s narkomanom, ktorý im mizne pred očami.

"Mala krásnu postavu a krivky, po ktorých som vždy túžila, ale ona ich považovala za negatívum. Spočiatku sa snažila iba zdravo stravovať, ale nakoniec bola už nebezpečne chudá," uviedla jej sestra, podľa ktorej má veľa mladých dievčat problémy s predstavou o svojom tele.

"Myslia si, že musia byť blond a štíhle s dlhými nohami, ale to nie je to, čo znamená krása. Bohužiaľ, toto je jedna z tých vecí, s ktorou nič neurobíte, okrem toho, že im vyjadríte podporu. Je to rovnaký druh závislosti ako drogy, človek musí chcieť, aby mu pomohli," dodala pre portál kentonline.co.uk Kira.

Grace Langeová.
Zobraziť galériu (2)
Grace Langeová.  (Zdroj: kentonline.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu