Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadné zmiznutie spred 40 rokov: V jazere našli dve autá a 6 mŕtvol!

Camaro a Chevrolet boli celé hrdzavé. Zobraziť galériu (6)
Camaro a Chevrolet boli celé hrdzavé. (Zdroj: KJRH, news9)

OKLAHOMA - V Oklahome pred štyrmi desaťročiami záhadne zmizli traja tínedžeri a tri ďalšie osoby bez toho, aby ich príbuzní zistili, kam sa podeli. Pri testovaní nového policajného sonaru však teraz v jazere Foss objavili nielen dve staré autá, ale aj ich mŕtvu posádku.

Išlo o hrdzavejúce Camaro a Chevrolet. Vo vnútri prvého pravdepodobne našli kostry tínedžerov, ktorí sa stratili 10. novembra 1970 a v druhom 69-ročného vodiča a jeho dvoch kamarátov, po ktorých pátrali od konca 50-tych resp. začiatku 60-tych rokov.

Záhadné zmiznutie spred 40
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KJRH, news9)

Nepotvrdené správy hovoria o tom, že ide o Jimmyho Allena Williamsa (16), Thomasa Michaela Riosa (18) a Leah Gail Johnsonovú (18). Ich identitu však ešte musí potvrdiť porovnanie vzoriek DNA s ich príbuznými.

Jimmy Williams
Zobraziť galériu (6)
Jimmy Williams  (Zdroj: KJRH, news9)

Leah Johnsonová
Zobraziť galériu (6)
Leah Johnsonová  (Zdroj: KJRH, news9)

Thomas Rios
Zobraziť galériu (6)
Thomas Rios  (Zdroj: KJRH, news9)

"Mysleli sme si, že to budú len odcudzené vozidlá, ale to sa rýchlo zmenilo," uviedla hovorkyňa diaľničnej polície Betsy Randolphová, ktorej tímy vykonávali výcvik so sonarom. Privolaní potápači totiž našli v prvom aj druhom aute kostry a kúsok opodiaľ potom aj lebku.

Kim Carmichaelová bola kedysi kamarátkou majiteľa Camara, Jimmyho Williamsa. Podľa nej sa išla trojica previezť, ale už sa nikdy nevrátila. Všetci v malom mestečku, odkiaľ pochádzal, boli vtedy zdrvení.

Oklahomská polícia teraz dúfa, že jej objav ponúkne aspoň nejakú úľavu rodinám, ktoré sa márne desiatky rokov sužovali myšlienkami na to, kam sa ich milovaní podeli a čo sa s nimi stalo. Informoval portál dailymail.co.uk.

Záhadné zmiznutie spred 40
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KJRH, news9)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu