Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ďalšia obeť kyberšikany: Pekné dievča (†12) skočilo z rampy v cementárni!

Rebecca Ann Sedwicková Zobraziť galériu (4)
Rebecca Ann Sedwicková (Zdroj: facebook, základná škola)

WASHINGTON - Dvanásťročná Rebecca Ann Sedwicková z Floridy, ktorá mesiace trpela šikanovaním skupiny dievčat na internete, spáchala minulý týždeň samovraždu. Cez víkend to potvrdili úrady, ktoré citovala agentúra AFP.

Rebecca skočila z rampy v opustenej cementárni neďaleko domu svojich rodičov v meste Lakeland, uviedol úrad šerifa okrsku Polk. Jej smrť je ďalšia zo série silnejúceho fenoménu mladých ľudí, ktorí si berú vlastný život, pretože sa stali terčom krutých online útokov prostredníctvom aplikácií pre posielanie textových a fotografických odkazov.

Rebecca s mamou Triciou.
Zobraziť galériu (4)
Rebecca s mamou Triciou.  (Zdroj: facebook, základná škola)

Do šikanovania Sedwickovej sa zapojilo viac ako desať dievčat a príčinou bol spor o chlapca, s ktorým Rebecca nejakú dobu údajne chodila. Jej matka novinárom povedala, že dcéra dostávala správy ako: "Si hnusná", "Ty si ešte nažive?" a "Choď sa zabiť". Dievča bolo podľa úradu šerifa na sociálnych sieťach "absolútne terorizované".

Situácia sa vyostrila do tej miery, že matka vzala dcéru zo školy, prihlásila ju do inej a zrušila jej účet na Facebooku. Zdalo sa, že sa všetko obracia k lepšiemu a Rebecca v novej škole pookriala. Ale tajne sa prihlásila k novým aplikáciám vrátane telefónneho posielanie správ nazvaného Kik Messenger a šikanovanie začala nanovo. V deň, keď sa rozhodla spáchať samovraždu, zmenila svoju prezývku v aplikácii na "Tá mŕtva baba".

Ďalšia obeť kyberšikany: Pekné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: facebook, základná škola)

Ďalšia obeť kyberšikany: Pekné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: facebook, základná škola)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu