Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poslanec začal priamo v parlamente strieľať z kalašnikova: Rozpálila ho debata o rozpočte

Streľba v jordánskom parlamente
Streľba v jordánskom parlamente (Zdroj: YouTube)

AMMÁN - Jeden z jordánskych poslancov dnes reagoval na spory okolo štátneho rozpočtu paľbou z automatickej zbrane na pôde parlamentu. Podľa spravodajskej stanice Al-Džazíra sa mu podarilo vypáliť najmenej tri rany. Nikto neutrpel žiadne zranenia.

Talal Šaríf po jednej z búrlivých debát vybehol von k svojmu automobilu a vzal si z neho zbraň. Tesne predtým, než dobehol do hlavnej sály, sa ho snažila zastaviť jedna z jeho kolegýň. Podarilo sa jej len namieriť poslancovu ruku k stropu, takže keď Šaríf stlačil spúšť, zasiahol iba strop a stenu.

Incident sa stal v dobe uzavretého parlamentného rokovania o rozpočte a polícia po ňom budovu obkľúčila. Niekoľko poslancov okamžite požiadalo o vylúčenie Šarífa z parlamentu, ale pretože dnešná schôdza bola mimoriadna, diskusia ani hlasovanie o personálnych otázkach nebolo povolené. Musel by o tom rozhodnúť kráľ Abdalláh.

Zbrane už majú v tamojšej politike istú tradíciu. Pred rokom sa podobne nečakane zvrhla debata v televízii, keď poslanec Mohammed Shawabka vytiahol pištoľ na aktivistu Mansoura Sayf al-Din Murada.

Streľba v parlamente

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu