Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

"Atentát" na Klausa: Takto po ňom strieľal nespokojný mladík (26)!

Klausa mladík poriadne prekvapil
Klausa mladík poriadne prekvapil (Zdroj: tv prima/yotube)

PRAHA - Piatkový "útok" na českého prezidenta Václava Klausa nezostane bez následkov a spôsob jeho ochrany sa musí "jednoznačne zmeniť". Pre tlačovú agentúru Mediafax to povedal jeho hovorca Radim Ochvat. Video, ktoré incident zachytáva, odvysielala včera televízia Prima.

"Nechcem si ani domyslieť, čo všetko sa mohlo stať," komentoval incident. Podobné slová zvolil aj český minister vnútra Jan Kubice, ktorý je celou situáciou "veľmi znepokojený". Český policajný šéf Martin Červíček napokon vypočul kritické hlasy a dnes rozhodol o odvolaní šéfa Klausovej ochranky z funkcie. Riaditeľ Útvaru na ochranu prezidenta Jiří Sklenka podľa šéfa českej polície nesie priamu zodpovednosť za nečinnosť svojich podriadených.

Bezpečnostný expert Andor Šándor si myslí, že ochranka hlavy štátu "fatálne zlyhala". Súhlasí s ním aj muž, ktorý sa chránením ústavných činiteľov niekoľko rokov bezprostredne zaoberal. "Keby mal pištoľ, tak teraz máme mŕtveho prezidenta," povedal o 26-ročnom strieľajúcom mladíkovi  bývalý bodyguard českých politikov.

Incident sa odohral v piatok počas toho, ako sa český prezident prechádzal po uliciach mesta Chrastava. Z davu sa k nemu predral 26-ročný mladík oblečený v maskáčoch a vypálil na neho niekoľko striel z airsoftovej pištole. Polícia ho už obvinila z výtržníctva, hrozia mu až dva roky väzenia.

Klausovi ochrankári sa na celý útok len nečinne prizerali a nijako na neho nereagovali. Mladíka neskôr zadržala polícia, ešte predtým však stihol poskytnúť rozhovor českým médiám. "Politici sú slepí a hluchí k nárekom ľudí," zdôvodnil svoj čin. Klausa museli ošetriť v nemocnici, neutrpel ale žiadne vážnejšie zranenia.

Na Klausa strieľali

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu