Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Facebook nie je žiadny špás: Češka na ňom zverejnila nahé fotky a hrozí jej basa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sita, int)

CHEB - O tom, že Facebook nie je iba hračka pre deti, na ktorej môžete zverejňovať, čo sa vám zapáči, sa presvedčila Češka (40) z Chebu, ktorá prekročila hranice únosnosti. Na sociálnu sieť totiž dala nahé fotografie svojej kamarátky, za čo jej teraz hrozia dva roky väzenia.

Fotky sa na sociálnej sieti podľa portálu tn.cz objavili v marci. Štyridsaťročnú ženu policajti podozrievajú, že neoprávnene a bez vedomia a súhlasu svojej kamarátky porušila tajomstvo fotografií uchovávaných v jej súkromí. Mala tak ohroziť spoločenskú vážnosť poškodenej a navyše k snímkam pridala hanlivý komentár.

Ľudia si mnohokrát neuvedomujú dopad svojho správania na sociálnej sieti, ale prípad, kedy sú zverejnené nahé fotografie, je už extrémny. Denne sa však pri nich stretávame so statusmi a zábermi, pri ktorých autor prezradí možno viac, ako by si v konečnom dôsledku sám želal. Neuvedomuje si totiž, aký môžu mať dosah.

Uškodiť môžu napríklad pri hľadaní práce, kedy si pri čítaní vášho životopisu alebo pri pohovore preklepnú aj váš profil, ak ho máte otvorený a nezabezpečený. V takom prípade by mohli iba pokrútiť hlavou nad tým, čomu všetkému sa venujete, s kým sa stretávate a utvoriť si zaujímavý obraz toho, čo ste vlastne zač. Nehovoriac o tom, že profily bývajú skvelým zdrojom informácií pre zlodejov a iných kriminálnikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu