Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Časová os prípadu smrti Moniky a Klárky: Čo sa stalo predtým a potom!

Trojčlenná rodina je už minulosťou Zobraziť galériu (3)
Trojčlenná rodina je už minulosťou (Zdroj: Facebook)

PRAHA - O smrti dvoch Češiek, ktoré zomreli v egyptskom letovisku Hurghada, sa toho už popísalo viac než dosť. Prípad stále nie je uzavretý, práve naopak, zamotáva sa čoraz viac. Poďme si teda pripomenúť, čo sa vlastne v Egypte v osudnú noc stalo a čo nasledovalo potom.

Portál tn.cz sa rozhodol na celý prípad pozrieť úplne od začiatku a s odstupom času, kedy sa už mnohé súvislosti dajú chápať v inom svetle. 

Na začiatku všetko vyzeralo ako ideálna dovolenka šťastnej rodiny. Skončila sa však veľkou tragédiou, ktorá predčasne ukončila život tridsaťšesťročnej Moniky a jej osemročnej dcéry Klárky. Mnoho ľudí vrátane egyptskej polície si myslí, že za ich smrť môže manžel a otec Petr Kramný, ktorý z tohto dôvodu nesmie vycestovať z Egypta. A ako sa to všetko vlastne stalo?

25. júla - Rodina si užíva voľné dni, ktoré trávi v obľúbenom turistickom rezorte Hurghada. Cez deň zašli do akvaparku a večer zas s Klárkou na detskú diskotéku. Príjemnú a uvoľnenú atmosféru narušil akurát samotný Petr, pretože sa pohádal s hotelovým personálom.

Podľa jasnovidky môže za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: vyšetrenie.sk)

29. júla - Monike a Klárke prišlo zle. Nikto v tejto chvíli ešte netuší, že o pár hodín už budú mŕtve.

30. júla - Zdravotné ťažkosti oboch žien sa stupňujú. Celý deň podľa Kramného zvracali. Práve on okolo desiatej hodiny večer odchádza pre vodu. Keď sa vráti, ľahne si na posteľ, kde leží Klárka. Okolo tretej v noci sa zobudí a zistí, že dcéra je úplne ľadová a fľakatá. Otec sa ju údajne snažil oživiť, ale márne. Zakričal na manželku, nech vstane, ale tá nereagovala. Petr k nej priskočí, otočí ju a zisťuje, že má otvorené oči aj ústa, ale nedýcha. Taktiež je celá fialová. Ani u nej umelé dýchanie už nezabralo. Ženám už nebolo pomoci.

1. augusta - Začína sa vyšetrovanie prípadu. Polícia spočiatku predpokladá, že rodina sa otrávila jedlom. Táto teória bola ale rýchlo vyvrátená. Začína sa hovoriť o tom, že v smrti žien by mohol mať prsty Petr, ktorému v tej chvíli úrady zakázali opustiť krajinu. Vyšetrovatelia zároveň niekoľkokrát chybujú, keď zle zabezpečili miesto činu a už niekoľko hodín po nešťastí dovolili hotelovým chyžným izbu upratať. Stopy, ktoré by mohli viesť k objasneniu smrti, sú tak nenávratne preč.

3. augusta - Sú známe prvé výsledky pitvy. Tá zistila, že žalúdky obetí úplne rozleptala nejaký silný jed. Tu sa objavuje nezrovnalosť. Kramný tvrdil, že telá ležali na posteli, lekári ich však našli na zemi.

8. augusta - Telá Moniky a Klárky boli prevezené do Českej republiky, kde bola vykonaná ďalšia pitva. Nachádzali sa prakticky v mumifikovanom stave, čo českým súdnym lekárom značne sťažilo prácu.

14. augusta - V Karvinej sa koná pohreb Moniky a Klárky, ktorý sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia. Kramný sleduje obrad cez internet na iPade v hoteli.

Časová os prípadu smrti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tn.cz)

Od tohto momentu sa vyšetrovanie prakticky nepohlo. Ani česká polícia, ani jej egyptskí kolegovia neposkytujú žiadne nové informácie k prípadu. Petr od minulého týždňa nekomunikuje s médiami a obmedzil sa len na rozhovory so svojou rodinou. Objavujú sa rôzne špekulácie, že manželku otrávil jedom pochádzajúcim z fabriky, kde pracuje. Ďalšia zas hovorí, že ženy dali otráviť ľudia, ktorí požičali Kramnému peniaze a doteraz ich nedostali späť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu