Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prvé pozitívne VIDEO zo Sýrie: Dojatý otec objíma syna, ktorý mal byť mŕtvy!

Otec so synom sú opäť spolu
Otec so synom sú opäť spolu (Zdroj: YouTube)

DAMASK - Zo Sýrie v posledných mesiacoch prichádzajú videá plné hrôzy dokumentujúce snahu vládneho režimu potlačiť tamojšiu opozíciu. Minulý týždeň však jedno vyvolalo dojatie. Zachytáva totiž bezhraničnú radosť sýrskeho otca po tom, ako zistil, že jeho syn prežil chemický útok.

Sýrsky vládca Bašár Asad neváha použiť akékoľvek zbrane na to, aby potlačil odpor, ktorý sa v krajine voči nemu dvíha. 21. augusta sa na jeho pokyn odohral chemický útok, pri ktorom zahynulo 1429 civilistov vrátane stoviek detí. Mnoho rodičov tak prišlo o to najvzácnejšie, čo v živote malo.

Jeden z nich mal však šťastie v nešťastí. Otec z mesta Zamalka prežíval neuveriteľný smútok po tom, ako sa jeho malý synček práve v čase útoku stratil. Predpokladal to najhoršie. Aká však bola jeho radosť, keď sa so svojím dieťaťom znovu stretol. Od samého šťastia padol na zem a rozplakal sa. Ešte pred ním chlapčeka vystískal jeho príbuzný.

Svet s napätím očakáva, kedy a ako v súvislosti so situáciou v Sýrii zareagujú Spojené štáty. Prezident Barack Obama totiž oficiálne požiadal Kongres o schválenie vojenskej akcie proti krajine na Blízkom východe. K prípadnému úderu však vzhľadom na to, že Senát najskôr zasadne až 9. septembra, zrejme v najbližších dňoch nedôjde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu