Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Šokujúca správa zo Sýrie: Asad po krajine tajne rozmiestnil rakety s chemickými hlavicami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: beforeitsnews.com)

DAMASK - Zo Sýrie včera prišla šokujúca správa o hroziacej katastrofe obrovských rozmerov. Podľa šéfa opozičnej Národnej koalície Khaleda Saleha sa po krajine v posledných hodinách pohybovali tri konvoje, ktoré niesli rakety s chemickými hlavicami. Dva z nich už dosiahli cieľové miesto. Kam smeruje tretí, je zatiaľ nejasné.

"Sýrsky režim presunul svoje hlavice v troch konvojoch a môže ich použiť v nových chemických útokoch," povedal včera v tureckom Istanbule Saleh a dodal, že na základe informácií, ktoré dostali od zdrojov vo vnútri armády prezidenta Bašára Asada, majú obavy, že príde k ďalším obetiam z radu nevinných civilistov.

Saleh uviedol, že konvoje sa pohybovali v posledných 24 alebo 36 hodinách. Jeden z nich smeroval na vojenské letisko Dhuair a druhý do Izri' v provincii Daraa. "O cieli tretieho konvoja nemáme konkrétne informácie," uviedol Saleh.

Do Turecka utiekol aj sýrsky odborník na súdne lekárstvo s údajnými dôkazmi o tom, že prezident Bašár Asad vedel o marcovom chemickom útoku neďaleko Aleppa. S odvolaním sa na sýrsku opozíciu v Istanbule to oznámila agentúra Reuters.

Abdal Tawwáb Šáhrur, predseda komisie súdneho lekárstva v Aleppe, po úteku do Turecka plánoval zverejniť dôkazy o účasti administratívy prezidenta Asada na chemickom útoku, ku ktorému došlo 19. marca v meste Chán al-Asal. Podľa Saleha to však zatiaľ kvôli obavám o bezpečnosť nie je možné.

Šáhrur má dokumenty, ktoré údajne dokazujú, že v Chán al-Asale došlo k nasadeniu chemických zbraní. Má vraj k dispozícii aj výpovede očitých svedkov, pochádzajúce z policajných zdrojov, ktoré sú v rozpore s oficiálnou verziou priebehu udalostí.

Pri údajnom chemickom útoku zahynuli v marci viac ako dve desiatky ľudí. Asadova vláda, rovnako ako vzbúrenci, použitie chemických zbraní popierajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu