Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šok pre Moslimské bratstvo: Jeho líder údajne utrpel infarkt!

Duchovný líder Moslimského bratstva Mohammed Badie
Duchovný líder Moslimského bratstva Mohammed Badie (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Egyptské médiá dnes priniesli rozporuplné informácie o zdravotnom stave zadržiavaného duchovného vodcu egyptského Moslimského bratstva Mohammeda Badieho. Podľa egyptského štátneho denníka Al-Ahram utrpel vo väzobnej väznici infarkt, ale jeho stav sa už stabilizoval.

Server Al-Nahar s odvolaním sa na svoje zdroje uviedol, že sedemdesiatročný Badie zomrel. Egyptská štátna spravodajská agentúra MENA však túto informáciu poprela. Bratstvo podľa hovorcu nemá o Badieho zdravotnom stave žiadne informácie.

Podľa zdroja denníka Al-Ahram bol infarkt dôsledkom zlého psychického stavu, v ktorom sa Badi nachádza. Badie bol tento mesiac zadržaný v Káhire egyptskými bezpečnostnými silami. Moslimské bratstvo protestuje proti júlovému zvrhnutiu egyptského prezidenta Muhammada Mursího, ktoré označuje za prevrat. Polícia zatkla aj desiatky ďalších dôležitých členov bratstva.

Badie bol spolu s ďalšími predákmi bratstva obvinený z nabádania k zabíjaniu účastníkov demonštrácií proti prezidentovi Mursímu. Začatie procesu súd minulý týždeň z bezpečnostných dôvodov odložil na 29. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu