Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vo Venezuele zatkli dvoch atentátnikov: Chceli zavraždiť prezidenta!

Nicolás Maduro
Nicolás Maduro (Zdroj: SITA)

CARACAS - Venezuelské úrady odhalili sprisahanie s cieľom zavraždiť prezidenta Nicolása Madura, oznámila v pondelok vláda juhoamerickej krajiny. Polícia podľa nej zadržala dvoch Kolumbijčanov, ktorí sa k plánovaniu atentátu priznali, informovala tlačová agentúra DPA.

Podozrivých zatkli v hoteli v metropole Caracas. Vyšetrovatelia u nich našli dve strelné zbrane, vojenské uniformy, ako aj fotografie Madura a predsedu parlamentu Diosdada Cabella, oznámil venezuelský minister vnútra Miguel Rodríguez. O spriahnutí s cieľom zavraždiť Madura a Cabella informovala venezuelská vláda už v júli. Na plány sa podľa vtedajšieho oznámenia podieľali osoby v Miami, v Paname a v Kolumbii.

Cabello obvinil zo zodpovednosti za plánovanie útoku bývalého kolumbijského prezidenta Álvara Uribeho. "Vieme, kto stojí za plánmi venezuelskej pravice: Je to seňor Álvaro Uribe," povedal pre televíziu Telesur. "Chcú krviprelievanie," vyhlásil.

Uribe je vnímaný ako protivník ľavicovej vlády v Caracase. V rozhovore pre televíziu NTN 24 označil obvinenia voči svojej osobe za podlé. Aj venezuelský opozičný líder Henrique Capriles spochybnil dôveryhodnosť tvrdení vlády. "Nikto týmto príbehom neverí," citovali ho noviny El Universal. "Ľudia sa týmto vyjadreniam smejú, avšak my sa musíme pozerať, aké majú následky," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu