Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Venezuelský prezident obviňuje: Opozícia kradne elektrinu

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro (Zdroj: SITA)

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolas Maduro v utorok obvinil tamojšiu pravicovú opozíciu zo "sabotáže" v podobe narušenia dodávok elektriny, čo na mnohých miestach krajiny vrátane Caracasu spôsobilo chaos.

Podľa jeho príspevku na internetovej sieti Twitter "všetko naznačuje tomu, že krajina pravica uskutočnila svoj plán elektrického puču proti národu". Ľavicový líder zároveň vyjadril presvedčenie, že Venezuelčania ju dokážu "poraziť svojou ostražitosťou a aktívnosťou". Maduro tiež informoval o posilnení vojenských hliadok dovtedy, kým sa zásobovanie elektrinou nevráti do normálu.

Utorňajšie výpadky prúdu podľa vládnych údajov postihli mestá v približne polovici z 23 venezuelských štátov. V samotnom Caracase vznikol dopravný chaos, keďže prestalo fungovať metro a semafory. Tisíce obyvateľov sa tak museli presúvať po meste pešo. Venezuelské orgány uviedli, že došlo k poškodeniu dvoch elektrických vedení v stredozápadnej časti krajiny, zatiaľ čo súvislosť s tvrdeniami Madura je zatiaľ nejasná. Dodávky elektriny sú pritom v krajine dlhodobo problematické a samotná vláda už dávnejšie vyhlásila v sektore stav núdze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu