Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ožije prípad záhadnej smrti princeznej Diany? Polícia má nové informácie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia preveruje nové informácie súvisiace so smrťou princeznej Diany a jej priateľa Dodiho Fayeda v roku 1997. O čo presne ide, však nikomu nechce prezradiť.

Scotland Yard informácie nešpecifikoval, vo vyhlásení v sobotu uviedol len to, že vyšetrovatelia z jednotky špeciálnych zločinov preverujú ich hodnovernosť a relevantnosť. Polícia zároveň zdôraznila, že prípad Dianinej smrti zatiaľ neotvára.

Preskúmanie nových informácií sa vraj netýka ani takzvanej operácie Paget, čo bolo vyšetrovanie konšpiračných teórií okolo Dianinej smrti. Britskí vyšetrovatelia s konečnou platnosťou v roku 2006 vylúčili, že by bola obeťou sprisahania.

Ožije prípad záhadnej smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Princezná z Walesu aj s priateľom zahynula v Paríži pri automobilovej nehode. Britský súd v roku 2008 rozhodol, že ich smrť bola dôsledkom neprimeranej rýchlosti a alkoholu v krvi vodiča. Svoj podiel na nehode majú podľa súdu aj novinári, ktorí pár prenasledovali.

Tí totiž boli na mieste tragédie prví, no nikto z nich Diane ani jej spoločníkom v havarovanom aute nepomohol. Namiesto toho len zbesilo cvakali fotoaparátom.

Paparazzo Romuald Rat kľačal pri otvorených zadných dverách havarovaného mercedesu a objektívom foťáka mieril smrteľne zranenej Diane priamo do tváre. Podľa policajného inšpektora Paula Carpentera sa niektorí paparazzovia, vrátane Rata, museli k Diane dostať cez trosky auta.

Rat a Serge Arnal boli medzi prvými na mieste činu. Arnal urobil osem fotiek predtým, ako posunul svoje auto, aby uvoľnil miesto záchranke. Potom sa vrátil a pokračoval v práci. Laslo Veres zase napríklad odfotil Dianu, ako leží na podlahe auta a jednu nohu má zdvihnutú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu