Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhada nemocnice v Miškolci: Umrelo ďalšie dieťatko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: panoramio.com)

BUDAPEŠŤ - Už deviate predčasne narodené dieťa zomrelo počas jedného týždňa v nemocnici v meste Miškolc na severovýchode Maďarska. Informovala o tom dnes agentúra MTI s odvolaním sa na vyjadrenie nemocnice. Premiér Viktor Orbán v pondelok nariadil prešetrenie podozrivých úmrtí.

Podľa vyhlásenia nemocnice bol novorodenec v kritickom stave a podstúpil niekoľko operácií v oblasti brucha. Dieťa bolo údajne v izolácii na jednotke intenzívnej starostlivosti mimo akéhokoľvek kontaktu s novorodencami, ktorí zomreli v predchádzajúcich dňoch. "Dieťa sa narodilo s veľmi malou nádejou na prežitie," uviedla nemocnica.

Po predchádzajúcich ôsmich úmrtiach nariadil premiér Orbán rozsiahle vyšetrovanie vrátane laboratórnych testov, ktoré majú trvať do budúceho týždňa. Ich cieľom je okrem iného zistiť, či nemohlo ísť o infekciu.

Minister zdravotníctva Miklós Szócska na vládnom webe informoval, že ďalšia časť vyšetrovania sa zameria na tehotenskú a novorodeneckú starostlivosť nemocnice, spoluprácu medzi personálom ana ďalšie postupy ústavu vrátane dodržiavania hygienických pravidiel.

Minister dodal, že zatiaľ nemá v pláne uzavrieť špecializované oddelenie nemocnice zameranej na starostlivosť o stovky predčasne narodených detí ročne. Odvolaný z funkcie však bol riaditeľ nemocnice. Prípad teraz vyšetruje aj polícia.

Úmrtnosť na oddelení sa podľa ministra znížila na zhruba 30 ročne z asi 50 v posledných dvoch rokoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu