Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Svetlana (28) sa druhýkrát narodila: Pri pôrode z nej vybrali dieťa a obrie nádory!

Svetlana Zobraziť galériu (2)
Svetlana (Zdroj: lifenews.ru)

ROSTOV - Mladá Ruska z mesta Rostov sa nedávno druhýkrát narodila. Pri pôrode svojho prvého potomka sa totiž vyskytli komplikácie, pretože v jej tele sa vyvinuli obrovské nádory. Hrozilo, že príde o život nielen ona ale i dieťatko.

Keď bola Svetlana Gromojovová v 15. týždni tehotenstva, lekári zistili, že v jej tele spolu s plodom rastie aj niekoľko nádorov, tzv. myómov. Sú to nezhubné tumory, ktoré sa vyvíjajú zo svalových buniek maternice. Ich rast stimuluje ženský hormón estrogén a u žien sa vyskytujú pomerne často.

Doktori sa ich pokúsili pacientke odstrániť, boli však už príliš veľké a zákrok sa nepodaril. Čakalo sa preto až do pôrodu. Počas neho sa ukázalo, že tumory vážia až jeden kilogram. Niekoľko hodín bojovali chirurgovia o Svetlanin život. Nakoniec to však zvládla a priviedla na svet zdravé dievčatko Paulinu, ktorá vážila takmer tri kilogramy.

Svetlana (28) sa druhýkrát
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: lifenews.ru)

"Myómy boli spočiatku malé, ale ich nebezpečnosť spočívala v tom, že rástli spolu s dieťaťom. Pravidelne sme ich monitorovali a sledovali zmeny. Všetko našťastie dobre dopadlo a pacientke aj bábätku sa darí dobre. Svetlana však musí počkať najmenej dva roky, kým znovu otehotnie," povedal portálu lifenews.ru šéf oddelenia gynekológie a pôrodníctva rostovskej nemocnice Alexander Rymashevski

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu