Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dovolenka v Dubrovníku sa zmenila na peklo: Dievčatko 5 minút bojovalo o život v bazéne!

Dievčatko sa malo topiť v detskom bazéne (v pozadí)
Dievčatko sa malo topiť v detskom bazéne (v pozadí) (Zdroj: concordetravel.ie)

DUBROVNÍK - Stáli pri nej všetci svätí. V jednom z luxusnejších hotelov v chorvátskom Dubrovníku sa vo štvrtok topilo len 8-ročné dievčatko z Argentíny. Školáčke sa zaplietli vlasy do sacieho potrubia v bazéne a dlhých päť minút sa nevedela dostať na hladinu. Pomohli jej až hostia a pracovníci hotela, ktorí ju odovzdali záchranárom a tí ju v bezvedomí previezli do nemocnice.

Dievčatko spolu s rodičmi trávilo dovolenku v dubrovníckom hoteli Neptun pri pláži na polostrove Lapad. V utorok sa spolu s ostatnými deťmi kúpalo v detskom bazéne, keď si hostia všimli, že sa dlhšie nevynára. Vlasy sa jej zaplietli do mriežky sacieho potrubia v bazéne a ostala uväznená pod hladinou.  

Malú Argentínčanku vyslobodil až jeden z hostí, ktorý prestrihol pramienok vlasov zaseknutý v mriežke a dievčatko vytiahol na súš. V tom čase už bolo v bezvedomí, pod vodou podľa portálu dubrovniknet.hr strávilo dlhých 3 až 5 minút. Boj o život školáčky začali hostia a personál, ktorí jej poskytli prvú pomoc a neskôr v ňom pokračovali privolaní záchranári.

Tí dievčatko odviezli do dubrovníckej nemocnice, odkiaľ ju vrtuľníkom previezli do Splitu. Jej stav bol veľmi vážny, no podľa lekárov sa zlepšuje. "Jej stav je stabilný a zlepšuje sa aj funkcia pľúc," povedal vedúci oddelenia pre intenzívnu liečbu detí v Splite doktor Julije Meštrović.

Vedenie hotela je nešťastím zdrvené a snaží sa pomôcť aspoň rodičom dievčatka. "Hotel vyjadruje úprimnú ľútosť nad nešťastnou udalosťou, ktorá sa stala počas toho, ako dievča plávalo v bazéne bez rodičovského dozoru. Hneď ako si hostia i personál všimli, že dievča je pod vodou, pribehli jej na pomoc," povedal pre portál slobodnadalmacija.hr výkonný riaditeľ hotela Neptun.

Podľa neho teraz hotelový personál robí všetko pre to, aby pomohol rodine zraneného dievčatka. Poskytli im aj ubytovanie, vďaka ktorému môžu byť čo najbližšie k dcérke. Prečo bolo dievčatko tak dlho pod vodou a čo presne predchádzalo nešťastiu je predmetom policajného vyšetrovania. Hotel akékoľvek obvinenia odmieta.

Chcete sa vyhnúť podobným nepríjemnostiam? Čítajte na Vyšetrení, ako si užiť dovolenkový čas v zdraví!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu