Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obrovská rodinná tragédia: Matka sa išla kúpať s piatimi deťmi, štyri sa utopili!

Matka Beáta (vľavo hore) a štyri utopené deti. Zľava Hania, Kasia, Mietek a Andrzej Zobraziť galériu (3)
Matka Beáta (vľavo hore) a štyri utopené deti. Zľava Hania, Kasia, Mietek a Andrzej (Zdroj: FAKT)

VARŠAVA – Rodinná tragédia otriasla celou krajinou. Zdrvená matka (36) z poľského Trebaczewa prišla minulý týždeň o štyri (†7, 11, 14, 15) zo svojich piatich detí. Ich telíčka pohltila rozvírená rieka Warta, v ktorej sa chceli všetci schladiť, no silný prúd ich stiahol so sebou. Jedného zo súrodencov sa záchranárom podarilo vytiahnuť z rieky dokonca až na štvrtý deň. Informoval o tom poľský portál Fakt.

Rozsah nešťastia, aké minulý týždeň postihlo rodinu z Trebaczewa, je neopísateľný. Mal to byť iba obyčajný výlet k vode počas horúceho pondelka, no skončil mimoriadne tragicky. Matka Beáta (36) a jej päť detí - Ewa (5), Hania (7), Kasia (11), Mietek (14) a Andrzej (15) – sa spolu s rodinnou asistentkou vybrali okúpať do rieky Warta na miesto, ktoré je síce nestrážené, no obyvatelia ho dobre poznajú a obľubujú.

Beáta ostala s najmladšou Ewou na deke a ostatní súrodenci sa vrhli do studenej vody. Matka si však po chvíli všimla, že deti začal unášať silný prúd a ich hlavičky miznú pod hladinou. Okamžite im skočila do vody na pomoc, no keď si uvedomila, že prúd a vodné víry sú prisilné, chytila sa najbližšieho konára a vyštverala sa na breh.

Po deťoch pátrali stovky policajtov a záchranárov.
Zobraziť galériu (3)
Po deťoch pátrali stovky policajtov a záchranárov.  (Zdroj: fakt.pl)

Jej dcérka Kasia sa ešte chvíľu snažila udržať nad hladinou a brat Andrzej sa ju pokúšal zachrániť, no oboch strhol silný prúd. Matka zalarmovala pomoc a spustila sa veľká záchranná akcia, do ktorej sa zapojili stovky policajtov, potápači, hasiči a dokonca aj vrtuľníky. O niekoľko hodín sa im podarilo z rieky vytiahnuť už len bezduché telá Hanie, Andrzeja a Kasie, po Mietekovi nebolo ani stopy.

Stále existovala aspoň malá šanca, že chlapec sa dokázal zachytiť konára pri brehu a zachrániť. Hasiči s potápačmi preto naďalej intenzívne prehľadávali rieku i okolie. Do hľadania sa zapojili aj ďalšie policajné hliadky, chlapca nakoniec našli až vo štvrtok, bohužiaľ mŕtveho. Poľskí hasiči po nešťastí upozornili ľudí, že miesto, kde sa deti kúpali, je veľmi nebezpečné. Dno je tam vraj nestále a aj keď sa zdá, že voda je plytká o pár krokov ďalej môže byť oveľa hlbšia.

Posledného chlapca Mieteka našli až na štvrtý deň.
Zobraziť galériu (3)
Posledného chlapca Mieteka našli až na štvrtý deň.  (Zdroj: fakt.pl)

Dedina Trebaczew je po smrti štyroch súrodencov v šoku. Spolužiačky na Kasiu spomínajú ako na šikovné dievča, ktoré sa príkladne staralo o svojich súrodencov. Rodičia zatiaľ neboli schopní vypovedať, sú v starostlivosti psychológov. Polícia prípad naďalej prešetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu