Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nevybuchnutú muníciu našli na šrotovisku v Ostrave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/OSTRAVA - Pracovníci spoločnosti ArcelorMittal Ostrava (AMO), najväčšej firmy svojho druhu na území ČR, našli začiatkom augusta v areáli šrotoviska nevybuchnutú muníciu. AMO pripravuje podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa, informuje dnes internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu spoločnosti Barboru Černú Dvořákovú.

Podľa jej slov zamestnanci šrotoviska našli nevybuchnutú muníciu 1. i 3. augusta. Privolaná policajná hliadka spoločne s pyrotechnikmi podozrivé predmety zaistila. Polícia potom informovala spoločnosť, že išlo o protitankové strely. Dve boli aktívne a deväť ďalších obsahovalo aktívnu rozbušku.

Hovorkyňa popri informácii, že AMO pripravuje trestné oznámenie, vyjadrila uspokojenie nad funkčnosťou kontrolných mechanizmov spoločnosti, ktorými sa podarilo zabrániť potenciálnemu ohrozeniu zdravia osôb a majetku.

Spoločnosť informovala o nebezpečnom náleze už všetkých dodávateľov šrotu a rovnako poskytla adekvátne informácie a preškolenie pre podobné situácie aj všetkým zamestnancom, ktorí manipulujú v AMO so šrotom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu