Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rodinná tragédia na Vltave: Zachraňoval brata (†36) a otca (†60), sám sa utopil!

Otec so synmi mali byť opilí
Otec so synmi mali byť opilí (Zdroj: CT)

ČESKÝ KRUMLOV - Sobotňajšia tragédia v českých Loucoviciach, kde pri kúpaní zahynuli dvaja muži, má tretiu obeť. V českobudejovickej nemocnici zomrel v utorok na následky zranení 34-ročný muž, ktorý sa pokúšal topiacu sa dvojicu z Vltavy zachrániť. Podľa českých médií išlo o otca a dvoch synov.

"Tragickú udalosť vyšetrujeme ako úmrtie troch osôb. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nebudeme zverejňovať, polícia sa prípadom stále zaoberá," uviedol Matzner. Polícia podľa neho nepotvrdí informáciu, či 60-ročný a 35-ročný muž bol otec so synom.

Nešťastie sa stalo v sobotu popoludní pri Hati na rieke Vltave. Pri kúpaní sa tam utopili 60-ročný a 35-ročný muž. Ďalší (34) im plával na pomoc a neskôr bol vytiahnutý z rieky približne 50 metrov pod jazerom. Jeho stav bol od začiatku vážny a vrtuľník záchranárov ho dopravil na ARO v nemocnici v Českých Budějoviciach. Záchranári hneď na mieste resuscitovali všetkých troch mužov. Podľa nich bol stav toho, ktorý skončil v nemocnici, od začiatku kritický a s nepriaznivou prognózou.

Topiacich sa mužov zachraňovali podľa hovorkyne juhočeských hasičov Venduly Matějů najskôr vodáci a potom aj profesionálni a dobrovoľní hasiči z Frymburku, Vyššieho Brodu a Loučovic. Matzner pripustil, že pri tragédii mohla zohrať svoju úlohu aj konzumácia alkoholu.

Výpovede o tom, ako sa tragédia odohrala, sa líšia. Podľa niektorých informácií sa išli najprv kúpať dvaja mladší muži a 60-ročný do vody skočil až vo chvíli, keď sa dvojica začala topiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu