Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hannah (†14) na internete priali rakovinu a smrť: Obesila sa!

Hannah si zobrala život Zobraziť galériu (2)
Hannah si zobrala život (Zdroj: mirror.co.uk)

LUTTERWORTH - Internetová šikana má ďalšiu obeť. Tentokrát je ňou len štrnásťročná Hannah Smithová z anglického grófstva Leicestershire. Psychický nátlak rovesníkov, ktorí ju bombardovali krutými poznámkami, nevydržala a obesila sa vo svojej izbe.

Hannah sa ničím nelíšila od svojich rovesníčok. Rada chodila nakupovať a zabávala sa so svojimi kamarátkami. Jej život sa však zmenil vo chvíli, keď jej na webstránku Ask.fm začali chodiť neprajné komentáre. Na ňu sa dievčina obrátila s problémom, ako sa zbaviť ekzému.

Neprajníci na tínedžerke nenechali nitku suchú a robili tak anonymne a mimoriadne krutým spôsobom. "Ty ku*va, keď zomrieš, bude každý šťastný", "Urob nám všetkým službu a zabi sa", "Bodaj by si dostala rakovinu" - to sú len niektoré ukážky zlovestných prianí, ktoré každý deň chodili Hannah na profil.

Školáčka s krehkou dušou každodennú šikanu nakoniec nevydržala a minulý piatok spáchala samovraždu. Jej zdrvený otec David žiada, aby boli v snahe zabrániť podobným zbytočným tragédiam v budúcnosti voči Ask.fm podniknuté právne kroky.

Hannah (†14) na internete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

"Koľko tínedžerov ešte musí zomrieť, aby konečne začal internetovú šikanu niekto riešiť? Našu milovanú Hannah sme stratili preto, lebo zbabelcom, ktorí sa skrývajú za masku anonymity, je umožnené vypisovať komukoľvek čokoľvek. Musí sa s tým začať niečo robiť, aby to, čo teraz prežívame my, neprežívali ďalšie rodiny," povedal David denníku Daily Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu