Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V USA sa vykoľajil vlak s nebezpečnými látkami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LAWTELL - Vlak s nebezpečným nákladom sa vykoľajil v americkom štáte Louisiana a z dvoch vozňov unikali chemické látky, čo si vynútilo evakuáciu približne 100 domov, oznámili miestne úrady. Jeden muž skončil v nemocnici s podráždením očí.

Mimo koľajníc skončilo viac než 20 vagónov vlaku spoločnosti Union Pacific. K nehode došlo v nedeľu popoludní miestneho času pri lokalite Lawtell západne od štátnej metropoly Baton Rouge.

Hovorkyňa železničnej spoločnosti uviedla, že z jedného vozňa unikala žieravina hydroxid sodný a z druhého mazací olej. V ďalšom poškodenom vozni sa nachádzal jedovatý a mimoriadne horľavý vinylchlorid, k jeho úniku však nedošlo.

Polícia oznámila, že úniky dostali pod kontrolu, domy v okolí jednej míle však preventívne evakuovali. Federálna diaľnica vedúca súbežne so železničnou traťou bude uzavretá najmenej dva dni.

"Nikto nepozná rozsah škôd. Budeme to vedie za najbližších 24 hodín," povedal guvernér Lousiany Bobby Jindal na návšteve miesta nehody.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Príslušný úsek trate však podľa železničnej spoločnosti renovovali pred dvoma rokmi, pričom ju kontrolovali len tri hodiny pred vykoľajením vlaku. Vo vlaku sa nachádzali dvaja ľudia, zranenia neutrpeli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu