Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Drogové kartely si vybavovali účty: Polícia objavila päť tiel s odseknutými hlavami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Torzá piatich tiel s odseknutými hlavami objavila v sobotu polícia na predmestí mexického mesta Morelia, ktoré je metropolou štátu Michoacán ležiacom na západe krajiny. Telá piatich mužov boli pohodené na dvoch rozličných miestach, hlavy sa nachádzali vedľa nich, oznámila agentúra AP.

Podľa vyšetrovateľov tri telá boli nájdené pri kruhovom objazde, dvojica ďalších na námestí v inej mestskej štvrti. Michoacán je dejiskom krvavej vojny medzi miestnymi drogovými kartelmi Caballeros Templarios a Jalisco Nueva Generación. Za uplynulé roky došlo v štáte k prudkému nárastu násilia spojeného s tamojšími gangami.
      
Odseknutie hlavy je v Mexiku stále bežnejšou zločineckou praxou od roku 2006, keď v meste Uruapan zločinci pohodili na tanečný parket miestnej diskotéky päť odseknutých ľudských hláv. Počet vrážd dosiahol vrchol v roku 2011 počas armádneho zákroku vlády proti tamojším pašerákom a členom narkomafie, píše agentúra Reuters.
      
Mexický prezident Enrique Peňa Nieto, ktorý zakončuje svoj prvý rok v najvyššej štátnej funkcii, však presunul stredobod svojich záujmov z boja proti drogovej kriminalite na presadzovanie série ekonomických reforiem prostredníctvom rozštiepeného kongresu. V krajine sa najviac produkuje marihuana a metamfetamín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu