Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Smrť kvôli iPhonu: Žena (†23) zdvihla mobil a zasiahla ju elektrina!

Ma bola zasnúbená Zobraziť galériu (2)
Ma bola zasnúbená (Zdroj: whatsontianjin.com)

HONGKONG - Letuška Ma Ailunová si nabíjala svoj iPhone, keď jej zrazu zazvonil. Zodvihla ho a vtom ju zasiahol elektrický prúd. Dievčina bola na mieste mŕtva. Prípadom sa už zaoberá polícia ako aj samotný výrobca mobilného telefónu, firma Apple.

K smrteľnému incidentu došlo minulý štvrtok v severočínskom meste Changji. Dvadsaťtriročná Ailunová vlastnila mobil značky iPhone 5 od decembra 2012 a vždy používala len originálnu nabíjačku.

Telefón sa práve nabíjal v sieti, keď jej niekto zavolal. Ma zodvihla, keď ju zrazu zasiahol elektrický prúd a ona sa zrútila na zem. Oživiť sa ju nepodarilo ani po prevoze do nemocnice, informuje portál denníka Daily Mirror.

"Chcem varovať každého, kto vlastní tento telefón, aby z neho nevolal ani neodpovedal na hovor, keď sa nabíja," apelovala na ľudí sestra obete.

Ma, ktorá pracovala ako letuška pre jedny čínske aerolinky sa mala v auguste vydávať. Jej smrť už vyšetruje polícia. Spoločnosť Apple vyjadrila rodine zosnulej úprimnú sústrasť.

Smrť kvôli iPhonu: Žena
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: whatsontianjin.com)

Mobilné telefóny majú nízky elektrický výkon - zhruba od troch do piatich voltov. To je podstatne menej ako 36 voltov, po ktorých zásahu by už človek pocítil elektrický šok. Ak je ale poškodená nabíjačka alebo elektrický obvod, človeka môže zasiahnuť až 220 voltov, čo sa spravidla končí smrťou.

V Číne sa v posledných rokoch rozmohla výroba falošných iPhonov a budujú sa kamenné obchody, ktoré ich predávajú. Ich zamestnanci o tom častokrát ani nevedia a sú v domnení, že pracujú pre Apple.

Spomínaný tragický prípad zďaleka nebol ojedinelým. V minulosti sa už niekoľkokrát stalo, že mobily bez príčiny vybuchli či už vo vrecku alebo na posteli svojich majiteľov. Naposledy mobil zranil osemnásťročnú Švajčiarku, ktorá vlastnila mobilný telefón Samsung Galaxy S3. Ten tínedžerke explodoval vo vrecku nohavíc a spôsobil jej popáleninny tretieho stupňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu