Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čo sa to deje s mobilmi? Vybuchol ďalší, dievčine sa črep zapichol do oka!

iPhone jej explodoval v rukách Zobraziť galériu (3)
iPhone jej explodoval v rukách (Zdroj: technobuffalo.com)

PEKING - Od začiatku roka ide už o tretí prípad, kedy mobilný telefón iPhone vybuchol v rukách jeho majiteľa. Naposledy sa stala "obeťou telefonovania" čínska dievčina Li, ktorá niekoľko desiatok minút volala s kamarátkou a keď chcela zložiť, zistila, že mobil nereaguje. Po pár sekundách nastal výbuch a tma.

Podľa informácií internetového spravodajského portálu Da Lian Evening News, dievčina po 40-minútovom hovore cítila, že obrazovka iPhonu je prehriata, no nepripisovala tomu žiadnu zvláštnu pozornosť. Až keď sa jej ani po niekoľkých pokusoch nedarilo dotykom ukončiť hovor, tušila, že niečo nebude v poriadku.

Po pár sekundách neúspešného snaženia obrazovka explodovala a rozbité sklo vletelo Číňanke do očí. "Nemohla som otvoriť oči," spomína si na prvé momenty po výbuchu. Keďže bola akurát v práci, kolegovia ju ihneď odviezli do nemocnice, kde ju ošetrili. Oči mala silno zapálené a lekár našiel aj stopy po škrabancoch, ktoré jej sklo spôsobilo. Zrak jej však našťastie nepoškodilo a po ošetrení mohla ísť domov.

Neskôr si spomenula, že telefón mala pred explóziou poškodený, no išlo len o malú prasklinku v pravom hornom rohu displeja, ktorá jeho funkčnosť nijak neovplyvňovala. K nešťastiu došlo v pondelok (5. augusta) a na správu obratom reagoval aj zástupca spoločnosti Apple,  ktorý sa vyjadril, že incident budú musieť podrobnejšie prešetriť.

Nejde pritom o jediný prípad, kedy iPhone z neznámych dôvodov explodoval.  Začiatkom roka skončil muž z Číny v kóme po tom, čo ho zasiahol prúd pri nabíjaní iPhone 4. Šokujúci je tiež prípad dievčiny Ma Ailun z Číny, ktorá zomrela v júli rovnako po zásahu elektrinou, keď zdvihla svoj práve nabíjaný iPhone 5. V oboch prípadoch však majitelia používali zrejme adaptér iného výrobcu.

Ma Ailun zabil prúd pri nabíjaní iPhone
Zobraziť galériu (3)
Ma Ailun zabil prúd pri nabíjaní iPhone  (Zdroj: whatsontianjin.com)

V prípadoch explózií mobilných telefónov nezaostáva ani výrobca Samsung. V júli tohto roka mladej Švajčiarke vybuchol vo vrecku nohavíc telefón Samsung Galaxy S3. Utrpela popáleniny tretieho stupňa a spoločnosť spustila veľké vyšetrovanie.

Švajčiarke vybuchol Samsung vo vrecku.
Zobraziť galériu (3)
Švajčiarke vybuchol Samsung vo vrecku.  (Zdroj: lematin.ch)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu