Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozhodnutia sa zatiaľ nedočkali: Obvinení v kauze Nagyová zostávajú vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA/OSTRVA - Všetci väzobne stíhaní obvinení v kauze niekdajšej šéfky kabinetu českého premiéra Petra Nečasa Jany Nagyovej zostávajú za mrežami. Krajský súd v Ostrave totiž odložil rozhodnutie o ich prípadnom prepustení na slobodu a požiadal v tejto súvislosti Vrchné štátne zastupiteľstvo v Olomouci o nešpecifikované informácie. Informáciu priniesla Česká televízia (ČT).

Hovorkyňa súdu Lucie Böhmová pre ČT uviedla, že po doručení požadovaných dokumentov súd rozhodne v čo najkratšom možnom čase.

Pôvodne sa tak podľa informácií ČT malo stať najneskôr v piatok. Napokon sa sudcovia dnes rozhodli pre odklad verdiktu o celkove šiestich sťažnostiach voči uvaleniu väzby, pretože im chýbajú informácie, o ktorých však nič bližšieho neprezradili.

V prípade, ktorý sa začal rozsiahlou raziou vo viacerých lokalitách v Prahe, Stredočeskom a Královohradeckom kraji, je obvinených celkove osem ľudí, siedmi z nich s výnimkou šéfa Vojenského spravodajstva Milana Kovandu, sú za mrežami.

Kauza už stála Petra Nečasa kreslo premiéra i lídra Občianskej demokratickej strany. V pondelok Kancelária predsedníčky českej poslaneckej snemovne Miroslavy Němcovej oznámila, že štátny zástupca Ivo Ištván požiadal o vydanie Petra Nečasa na stíhanie. 

Žiadosť má 23 strán a imunitný výbor snemovne bude zrejme žiadať o jej doplnenie. Najskôr ju posúdi mandátový a imunitný výbor a snemovňa by o nej mala hlasovať na svojej prvej nasledujúcej schôdzi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu